Türkiye çok sayıda yerleşim yerini hedef aldı

  • 16:11 30 Kasım 2022
  • Güncel
 
HABER MERKEZİ - Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırılarını sürdüren Türk devleti, çok sayıda yerleşim yerini bombaladı.
 
Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik 19 Kasım’ı 20 Kasım’a bağlayan gece başlayan saldırıları aralıksız sürüyor. Bölgedeki halkı göç ettirmenin ve demokratik yapının değiştirilmesinin amaçlandığı, bölgedeki güçler tarafından sıklıkla dile getirilen saldırılara rağmen halk topraklarını terk etmiyor. Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, devam eden saldırıların 29 Kasım’a dair bilançosunu açıkladı. Türk devletinin saldırılarında 5 milyon yurttaşın ve mültecinin yaşamını tehlikeye attığı kaydedilen açıklamada, 10 gündür Kuzey ve Doğu Suriye’deki sivil yerleşim yerleri ve altyapısının hedef alındığı vurgulandı.
 
QSD’nin açıkladığı bilanço şu şekilde:
 
“Cizre Bölgesi
 
* Til Temir’e bağlı Gozeliye köyü 6 kez ağır silahlarla bombalandı, ağır maddi hasarlar meydana geldi. Um El Kêf, Tawîle, Til El Leben köyleri ağır silahlarla ve havan toplarıyla bombalandı.
 
* Zirgan’a bağlı Bobî, Esediyê ve Mihermle köyleri 60 kez havan ve doçkayla hedef alındı.
 
Fırat Bölgesi
 
* Kobanê’ye bağlı Cîsan, Ziyaret, Zormixar, Carxilî, Xirab Eto, Xirabîsan, Koran köyleri ile Şiyûx kasabası, Kaniya Kurda ve Miştenûr Tepesi 10 havan topu ve 14 kez ise ağır silahlarla bombalandı.
 
* Girê Spî’nin Selîbiye, Qezelî, Cedîde, Mieleq, Seyda, Erîda, Xirbet Nayif, Ebû Sira, Îbrahîm Kurdo, Dibis ve Zenûbya köyleri havan ve ağır silahlarla bombalandı.
 
* Minbic’e bağlı Ewn Dadat, Hoşeriyê, Mehsenlî ve Til El Hemam köyleri 4 kez havan topu ve ağır silahlarla bombalandı.
 
* Tirwaziyê’ye bağlı Oymer köyü 2 kez ağır silahlarla hedef alındı.
 
Efrîn ve Şehba kantonları
 
* İşgalci Türk ordusu Meyase, Bênê, Soxanekê, Şewarxe, Tinib, Tatmeraş, Merenaz, Elqemiyê, Îrşadiyê, Zîwan, Eyn Deqnê, Bêlûniyê, Şêx Îsa, Keştar köylerini, Şehba Barajı ve Til Rifet ilçesini 63 kez ağır silahlar, 11 havan topu, 2 kez tank mermisiyle bombaladı. Bombardıman sonucunda Soxaneke köyünde 2 yurttaş yaralandı.”