Engelli genç tecavüz sonrası intihara sürüklendi

  • 16:58 5 Haziran 2023
  • Hukuk
 
HABER MERKEZİ - Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı fail Alperen Sade tarafından tecavüze uğrayan zihinsel engelli E.D. intihara sürüklendi. 
 
İstanbul’da İsmailağa Cemaati’ne yakın olan Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı fail Alperen Sade’nin 7 Mart’ta zihinsel engelli E.D.’ye tecavüz ettiği öğrenilmişti. İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan bir dava dosyasında ortaya çıktığı belirtilen olaydaki dava dosyasına göre failinin “Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Ali Rıza Sade Hoca Efendi” olarak tanınan 34 yaşındaki Alperen Sade olduğu kaydedilmişti.
 
Fail 10 gün sonra gözaltına alındı
 
E.D.’nin yaşadıklarını kardeşine anlatması üzerine ailesi emniyete başvurmuştu. E.D.’nin ifadesi sonrası polis, plaka takip sistemi ile MOBESE kayıtlarına bakmış ve fail Alperen Sade, olaydan 10 gün sonra gözaltına alınmıştı. Fail çıkarıldığı Sulh Ceza Hâkimliği'nce tutuklanmıştı. E.D. ise olaydan 15 gün sonra 23 Mart günü, Pendik’te, ailesi ile yaşadığı apartmanın dördüncü katından atlayarak intihara sürüklendi. 
 
E.D. tecavüz sonrası intihar etti
 
Fail Alperen Sade hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca geçtiğimiz günlerde iddianame hazırlandı. İddianamede failin, E.D.’nin engelli oluşundan yararlandığı, E.D.’nin ise uğradığı tecavüzden dolayı intihara sürüklendiği belirtildi.
 
3 yıldan 26 yıla kadar hapis istemi
 
İddianamede failin “Cinsel amaçla tehdit kullanma suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “Cinsel saldırı” suçlarından cezalandırılması istendi. 
 
E.D.’nin intiharına ilişkin soruşturmanın ise ayrıca yürütüldüğü belirtildi. Sevk maddelerine göre failin 3 yıldan 26,5 yıla kadar hapsi istendi.
 
Dernek halen faaliyetlerine devam ediyor
 
Uzlet İlim Yayma Derneği şimdilerde tutuklu bulunan fail Alperen Sade (Ali Rıza Sade Hoca Efendi) tarafından 2020 yılında kuruldu. Dernek halen faaliyetlerine devam ediyor. Fail Alperen Sade’nin kurucu başkanı olduğu dernek çok sayıda çocuğa “eğitim” veriyor. İsmailağa Cemaati’ne bağlı olan bu dernek sık sık cemaatin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için Kuran okutma programları düzenliyor.