İlkay Akkaya: Şarkılarımı söylemeye devam edeceğim

  • 15:25 24 Eylül 2022
  • Kültür Sanat
URFA - İlkay Akkaya, Urfa’da vereceği konserin yasaklanmasına ilişkin yaptığı açıklamada “Şarkı söylemeye devam edeceğim” diyerek, yasağı kınadı. 
 
Sanatçı İlkay Akkaya, 25 Eylül’de Urfa'da vereceği konserin valilik tarafından “uygun görülmediği” gerekçesi ile yasaklanmasına ilişkin basın açıklaması yaptı. Urfa GAP Havalimanı'nda yapılan açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP) temsilcileri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Urfa Şubesi ve Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri destek verdi. 
 
Açıklamada konuşan İlkay, konser yasağına karşı dayanışma gösterenlere teşekkür etti. İlkay, konser yasağına karşı dava açıldığına değinerek, dinleyicilerin ilk kez “yürütmenin durdurulmasına” karşı dava açtığını söyledi. İlkay, “Konserin yasaklanması hukuki değil. Eğer bir suç varsa bunun yargıya taşınması gerekir. Türkiye'de canlı bombalar, katliamlar yapıldı, yüzlerce canımız, hayatını kaybetti. Yetkililer 'Suç olmadan biz bir şey yapamıyoruz' dediler. Şimdi ben de aynı şeyi kendim için istiyorum. Suç yokken en temel hakkım, ifade hakkım engellendi, yargıya taşındı. Bu konseri, şimdi olmazsa bir sonraki ay, bir sonraki hafta, olmazsa bir sonraki ay yapacağımı belirtmek istiyorum. Sağ kaldığım sürece şarkı söylemeye devam edeceğim" diye konuştu.