Tiyatro festivali 2’nci gününde de yoğun ilgi gördü

  • 08:25 25 Eylül 2022
  • Kültür Sanat
 
VAN - ŞanoWan tiyatro grubunun “Ew roj wê hile, ew bihar wê bê” şiarıyla düzenlediği festival, ikinci gününde de yoğun ilgi gördü.
 
ŞanoWan tiyatro grubu tarafından “Ew roj wê hile, ew bihar wê bê” şiarıyla düzenlenen 3’üncü Tiyatro Festivali 2’nci gününde de yoğun ilgi ile gerçekleştirildi. Aydın Perihan Alışveriş Merkezi’nin (AVM) 3’üncü katında bulunan ŞanoWan sahnesinde düzenlenen festival ikinci gününde Batmanlı oyuncuların sahnelediği “Serbaz” oyunuyla tiyatro severleri bir araya getirdi.
 
Ayakta alkışlandı
 
Yoğun ilgiden dolayı “Serbaz” Kürtçe komedi oyunu biletlerinin erken saatlerden itibaren tükenmesi üzerine, seyirciler sahnenin kenarlarında bulunan merdivenlerin üzerinden oyunu izledi. Bir tımarhaneyi konu alan “Serbaz” oyununun güldürürken düşündüren sahneleri sık sık izleyicilerin alkışlarıyla bölündü. İzleyiciler, oyunun sonunda oyuncuları ayakta alkışladı.
 
Festival kapsamında bugün saat 15.00’te bir kadının hikayesini konu alan “Bir kadın uyanıyor”, saat 20.00’de ise “Pirimis” adlı oyun sahnelenecek.