Yeni salgının adı: Domates gribi

  • 08:50 22 Ağustos 2022
  • Sağlık/Spor
HABER MERKEZİ - Hindistan’da Domates gribi olarak adlandırılan yeni bir virüs tespit edildi. Virüsün bulaşıcılığının çocuklar arasında yaygın olduğu belirtildi.
 
Dünya 2019’dan beridir koronavirüs ve varyantlarıyla mücadele ederken , yeni salgınlar da ortaya çıkmaya devam ediyor.  Maymun Çiçeği hastalığından sonra şimdi de Domates gribi olarak adlandırılan yeni bir hastalık tespit edildi. Hindistan’da ortaya çıktığı belirtilen bu grip özellikle çocuklar arasında yayılıyor.
 
İlk olarak bu yılın Mayıs ayında tespit edilen Domates gribine şimdiye kadar 5 yaşın altındaki 82 çocuk yakalandı. Hindistan’ın Kerala eyaletinin Kollam bölgesi ve yakınlarındaki Anchal, Aryankavu, Neduvathur ile sınırlı kalan bu salgının daha fazla yayılmaması için gerekli önlemlerin  alındığı kaydedildi.
 
Domates gribi nedir? 
 
Deride oluşan kırmızı kabarcıklar nedeniyle Domates gribi adını alan hastalık, yüksek ateş, kızarıklık ve yoğun eklem ağrılarına da neden oluyor. Çok bulaşıcı olduğu ifade edilen hastalığa yakalananlar bir hafta tecrit ediliyor.