Amedspor'un hedefi birincilik

  • 09:04 22 Ocak 2023
  • Sağlık/Spor
AMED - Amedspor Kadın Futbol Takımı oyuncuları, “7 yıldan sonra ilk defa Amedpor Kadın Futbol Takımı olarak çok güzel bir yerdeyiz. Hedefimiz tabi ki 4’üncü sırada olmak değil tamamen 1’inci sıraya yükselmek” dedi.
 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar Süper Ligi'nde B Grubu'nda mücadele eden Amedspor Kadın Futbol Takımı tüm baskılara rağmen mücadelesini sürdürüyor. Gittiği birçok kentte ırkçı saldırılara maruz kalan futbolcular, takımlarını şampiyonlar ligine çıkarmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 
 
‘Hedefimiz 1’inci sıraya yükselmek’
 
Takım kaptanı Güzide Alçu, 14 yıldır Amedspor’da oynadığını belirterek, “Amedspor Kadın Futbol Takımı 2009 yılından beri var. O günden bu yana çok iyi sonuçlar elde ettik. Bu hafta da yoğun bir antrenman süreci geçiriyoruz. Maç bloklarımız ve şu anki ligin durumuna göre 4’üncü sıradayız. 7 yıldan sonra ilk defa Amedspor Kadın Futbol Takımı olarak çok güzel bir yerdeyiz. Hedefimiz tabi ki 4’üncü sırada olmak değil, tamamen 1’inci sıraya yükselmek” dedi. 
 
‘Bunlar bizi yıldırmaz’
 
Amedspor olarak misafir ettikleri her takımı çok iyi karşıladıklarını söyleyen Güzide, “Biz Amedspor olarak halkın takımı olduğumuz için misafirperverliğimizi de her zaman gösteriyoruz ve göstermeye devam ediyoruz. Tabi gittiğimiz deplasmanda da aynı muameleyi görmüyoruz. Fakat bunlar bizi yıldırmaz. Kaptanımız Şehmus Özer’in de dediği gibi ‘Biz onları çiçekle karşılarız, varsın onlar bize her şeyi yapabilirler’.” diye belirtti.
 
‘Amedspor bir onurdur’
 
Amedspor’un önemine dikkat çeken Güzide, bu önemi şu sözlerle özetledi: “Amedspor, büyük bir gururdur, onurdur, şereftir. Bu armağanın altında olduğum için de gururla, şerefle, her platformda Amedspor’un adını zikretmek benim için büyük bir şereftir.”
 
‘Bu takımda çalıştığım için çok şanslıyım’
 
Takım oyuncularından Zehra Acar ise  Êlihli olduğunu ve  4 yıl önce Amed’e geldiğini ve takımda yer almak istediğini kaydetti. Zehra, “2019 yılında Amedspor’da oynamaya başladım. Daha sonra Cizre’ye, Antalya’ya transfer oldum. 2020’de tekrar Amedspor’a geldim. Bu takıma geri döndüğüm ve takımda olduğum için çok mutluyum. Bu hafta, büyük bir yoğunluk ve tempo var. Çok çalışıyoruz. Rakibimiz olan Kireçburnu İstanbul Takımı ile olacak maçımızın hazırlığındayız ve önümüzdeki süreçte yapılacak tüm maçlarımızın hazırlığındayız” ifadelerini kullandı. 
 
 
 
 

Etiketler:

Okumadan geçme!