Ölüm orucundaki Sibel hücrede tutuldu

  • 20:15 26 Eylül 2022
  • Güncel
İSTANBUL – Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürülen ve orada tekli hücrede tutulan ölüm orucundaki Sibel Balaç, bugün tekrar Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi mevki binasının mahkum koğuşuna götürüldü. Halkın Hukuk Bürosu, endişeli olduklarını ifade etti.
 
Adil yargılanma, hasta tutsakların serbest bırakılması ve cezaevlerindeki hak ihlallerinin sona ermesi talebiyle 29 Aralık 2021’de  ölüm orucuna başlayan Sibel Balaç, 9 Eylül’de Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi’ne sevk edildi. 25 Eylül Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürülen Sibel, bu sabah İstanbul Adli Tıp Kurumu’na (ATK) çıkarıldı. Oradan tekrar Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi mevki binasının mahkum koğuşuna götürülen Sibel’e refakatçi izni verilmediği öğrenildi.
 
'Endişeliyiz'
 
Halkın Hukuk Bürosu, müvekkilleri Sibel’in tek başına kalabilecek, lavabo ihtiyacını karşılayabilecek ve alması gereken temel ihtiyaçlarını tek karşılayabilecek durumda olmadığını dile getirerek Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi’nin müvekkili için “tek başına hayatına idame ettiremez” yönünde verdiği raporu hatırlattı. Halkın Hukuk Bürosu, müvekkilleri için endişeledi olduklarını da belirtti.
 
Hücrede tutuldu
 
Hukuk Bürosu, Sibel’in hastaneye getirilirken gördüklerini ve kendilerine “Beni dün gece Bakırköy Cezaevi’nde hücre cezalarının verildiği yerlerde tuttular” dediğini ifade etti. Hukuk Bürosu, “Bu hücreler çok kötü. Temizlik falan yapılmıyor. Temizliği mahkumun kendisi yapması gerekiyor. Ama Sibel’in temizlik yapabilecek koşulu yok. Orada tek başına çok kötü koşullarda tutulmuş” aktarımında bulundu.