Şenyaşar ailesinin adalet çığlığı 568 gündür yankılanıyor

  • 12:35 27 Eylül 2022
  • Güncel
URFA - Adalet mücadelesini sürdüren Şenyaşar ailesi, “Anne sağlık sorunlarından dolayı bugün nöbetini evde tutuyor. Nöbet yerinde ise üstüne oturduğu paspası ve dilinden düşürmediği adalet kelimesi duruyor” mesajı paylaştı.
 
Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile AKP'li İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısından yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 568’inci gününe girdi. Emine Şenyaşar, sağlık sorunlarından kaynaklı nöbeti Suruç ilçesinde bulunan evlerinde sürdürürken; Ferit Şenyaşar ise sabah erken saatlerde Urfa Adliyesi önünde bulunan “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda nöbeti başlattı. Şenyaşar, adliye binası önünde bulunan beton bloklara “Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet” yazılı pankart astı.
 
"Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda nöbeti sürdüren aileyi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, HDP milletvekilleri Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü, Nusrettin Maçin, Feleknas Uca'nın içinde olduğu heyet ziyaret etti.
 
‘Bu arayışın önünü kimse kesemez’
 
Ziyaret esnasında konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, "Bu ülkeye adalet gelecekse Emine anne gibi kararlı annelerin eliyle gelecek. Biz de adalet gelmesini istiyoruz. Taraflı bir yargı var, hastanede yaşanan katliamın üstü örtülüyor. Şenyaşar ailesi ve binlerce ailenin yaşadığı zulme karşı demokratik bir ülkeyi halklara hediye edeceğiz. Onların yanında olacağız. Adalet sağlanana kadar yan yana mücadele edeceğiz. Adalet er ya da geç gelecek. Kimse bu mücadele arayışının önünü kesemez" dedi. 
 
HDP’li heyet bir süre aile ile birlikte nöbet tuttuktan sonra alandan ayrıldı. 
 
‘Dilden düşürmediği adalet’
 
Aile dijital medya hesaplarından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Urfa Valisi Salih Ayhan’ı etiketleyerek, “Anne sağlık sorunlarından dolayı bugün nöbetini evde tutuyor. Nöbet yerinde ise üstüne oturduğu paspası ve dilinden düşürmediği adalet kelimesi duruyor. Yanında adaletin kapısı var. İçinde ise yargılamayı kişiye ve statüye göre yapan savcılar var” mesajı paylaştı.