Bilkent öğrencileri: Erkek devletten alacağımız var!

  • 13:11 27 Eylül 2022
  • Güncel
 
 
ANKARA - Kürt kadın Jîna Mahsa Amini’yi katleden İran rejimine karşı ülkelere yayılan protesto ve kınama eylemleri sürüyor. Bilkent Üniversitesi öğrencileri de Jîna için yaptığı açıklamada, “Mahsa’nın saç telleri kadar erkek devletten alacağımız var” dedi. 
 
İran’da rejime bağlı “ahlak polisi” tarafından Kürt kadın Jîna Mahsa Amini’nin katledilmesinin ardından dünya geneline yayılan eylemler sürüyor. Dün Ankara’da Bilkent Üniversitesi öğrencileri tarafından basın açıklaması geçrekleştirildi. 
 
‘İran’a selam mücadeleye devam’
 
“Mahsa’nın saç telleri kadar erkek devletten alacağımız var” denilen açıklamada, İran'da protestolardan sonra internet erişiminin yanı sıra haber kısıtlamasına gidildiğine dikkat çekildi. Açıklamada, şunlar belirtildi: “Hükümet rejimin yaptığı faşizan zulmün dünyaca bilinmesini istemediği için her koldan bilgi erişimini kısıtlıyor ve bunun sonucu olarak başta Nililer Hamidi olmak üzere günden güne öldürülen gazeteci sayısı artıyor. Dünyanın her yerinde erkek egemen sisteme ve devlet şiddetine karşı mücadele eden kadınlar, Mahsa’nın katledilmesine karşı başta İran olmak üzere sokağa döküldü. Biz Bilkent’li öğrenciler olarak dünyanın her yerinde büyüyen bu isyana destek olmak için ve mücadelede sesimizi çıkarmak için toplandık. Mahsa’nın katilinin dinci, faşist ve erkek egemen sistem olduğunu biliyoruz. Mahsa’nın mücadelesi hepimizin mücadelesidir."
 
“Yok olmayacak tek şey kadın dayanışmasıdır” diye vurgulanan açıklama, sloganlarla sonlandırıldı.