Minbic’te tecride karşı yürüyüş: Fikirleri halkların sorunlarına çözümdür

  • 22:01 29 Ocak 2023
  • Güncel
HABER MERKEZİ - Genç Kadınlar Birliği öncülüğünde PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde süren tecride karşı yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte tecride karşı mücadelenin büyütülmesi çağrısı yapıldı. 
 
Minbic’in batısındaki Osecilî köyünde Genç Kadınlar Birliği öncülüğünde PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde süren tecride karşı yürüyüş yapıldı. Köyde bulunan sağlık merkezine kadar devam eden yürüyüşte “Önder Öcalan’ın özgürlüğü Ortadoğu halkları için barışın anahtarıdır” ve “Genç kadınlar öncülüğünde İmralı duvarlarını yıkacağız” yazılı pankartlar taşındı. 
 
‘Fiziki özgürlüğü için mücadele edeceğiz’
 
Yürüyüşün ardından konuşma yapan Minbic Genç Kadınlar Birliği Üyesi Emîne Osman, “Önder Abdullah Öcalan 24 yıldır işgalci Türk devletinin zindanında rehin tutuluyor. Türk devleti, İsrail istihbaratı ve birçok devletin desteğiyle Önder Öcalan’a yönelik komplo geliştirdi. Bununla Kürdistan Özgürlük Hareketi’ni yenip Kürt halkını yok etmek istediler. İşgalci Türk devleti Önder Abdullah Öcalan’ı rehin alarak fikirlerinin yayılmasını engellemeyi umuyor. Ancak gerillanın Medya Savunma Alanları’nda kimyasal silahlara karşı mücadelesinden sonra işgalci Türk devleti, Önder Öcalan’ın fikirlerinin özgür olduğunu anladı. İşgalci Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarıyla Medya Savunma Alanları’ndaki yenilgisini ört pas etmek istiyor” diye belirtti.
 
Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan Emîne Osman, şunları ekledi: “Özgür iradeyi, umut ve inancı Önderlikten aldık. Fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar mücadele edeceğiz. Özgürlüğünün yakın olduğuna inanıyoruz, çünkü fikirleri halkların tüm sorunlarına çözümdür.”
 
Emine son olarak CPT ve hak-hukuk örgütlerine çağrıda bulunarak, “Önder Öcalan durumunu açıklayın, fiziki özgürlüğünü sağlayın” dedi. 
 
Yürüyül “Bijî Rêber Öcalan” ve “Yaşasın özgür halkların direnişi” sloganlarıyla sona erdi.