Şenyaşar ailesi: Bu zulmün hesabı sizden sorulacak

  • 12:34 30 Ocak 2023
  • Güncel
 
RIHA - Adalet Nöbeti’nin 693’üncü gününde olan Şenyaşar ailesi, “Bu zulmün hesabı sizden sorulacaktır” dedi. 
 
Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ve saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 693’üncü gününde yağmurlu havaya rağmen devam ediyor. Emine ve Ferit, Pirsûs ilçesindeki evlerinden gelerek adliye önünde nöbeti başlattı. 
 
 Zabıta pankartı iade etti 
 
AKP'li Urfa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıtalar tarafından, 22 Ekim 2022 tarihinde ailenin el konulan "Şenyaşar ailesi için adalet" yazılı pankart aileye iade edildi. Şenyaşarların bir yakınının dükkanına giden zabıta ekibi, 3 ay önce aldıkları pankartı özür dileyerek iade etti. Aile, nöbette zabıtalar tarafından iade edilen pankartı da açtı. 
 
‘Bu zulmün hesabı sizden sorulacak’
 
 Zabıtaların, pankartlarını iade ederek özür dilediğini paylaşan Ferit şu ifadeleri kullandı: "Meclis’te bulunan AKP içindeki bir milletvekili (Ahmet Eşref Fakıbaba) bu zulümden dolayı istifa etti. Bugün AKP il yöneticileri yanımızdan geçiyorlar 'Bu milletvekilinin yaptığı katliamı kabul etmiyoruz. Önümüzdeki seçimde milletvekili listesinde yer vermeyeceğiz' diyorlar. Adalet Bakanı çıkıp 'Adalet Allah'ın emridir' diyor. Madem adalet Allah'ın emriyse 65 yaş üstü bu anne neden 2 yıldır adliye kapısında? Yaz, kış demeden nöbet tutuyor.  Annenin talebi adalettir. Eğer Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Allah'tan bahsediyorsa, yarın ahiret var, bu annenin eli yakanda olacak. Bu zulmün hesabı sizden sorulacaktır" şeklinde konuştu. 
 
Aile, sağanak yağışa rağmen nöbeti adliye giriş kapısında sürdürüyor.