TJA konferansı 'Jin jiyan azadî' sloganıyla selamlandı

  • 13:15 25 Eylül 2022
  • Güncel
 
BATMAN -  TJA konferansı konuşmalarla devam ederken, konferansa gönderilen mesajlar da okunuyor. HDP Kadın Meclisi, Rahşan Anter ve Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi konferansa başarılar dileyerek, “Jin jiyan azadî” sloganıyla katılımcıları selamladı. 
 
Tevgera Jinên Azad’ın (TJA) 4'üncü Konferansı 2’nci gününde “Em li dijî faşîzmê bi biryar û di azadiyê de bi israr in” şiarıyla Batman'da bulunan bir konferans salonunda devam ediyor. 700 delegenin katıldığı konferansta Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın konuşmasının ardından HDP Kadın Meclisi, Musa Anter’in kızı Rahşan Anter ve Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi’nin konferansa gönderdiği mesajlar okundu. 
 
'Öfkemiz her yerde'
 
HDP Kadın Meclisi'nin mesajı şu şekilde: Emperyalist, kapitalist sistemin derin bir kriz içinde olduğu, krizin bedelinin kadınlara ödetilmeye çalışıldığı bir dönemden geçiyoruz. Kadın hareketinin dayanışmayla faşizme, erkek egemenliğine karşı ortak mücadele alanlarını birleştirmesi, işçi sınıfının siyaset sahnesine çıkması ve emek-barış-demokrasi güçlerinin AKP-MHP faşist ittifakı karşısında mücadelede birleşmesine her dönemden daha çok ihtiyacımız var. Günlerdir İran sokakları isyanla yanıyor. Günlerdir dünyanın her yerinde biz kadınların içi yanıyor, öfkesi, isyanı büyüyor. Çünkü bir kadın daha ona dayatılan sınırları reddettiği için erkek-devlet şiddeti ile katledildi. İran’da öldürülen Mahsa’yı bizler Gülistan’dan, Deniz Poyraz’dan, Nadira’dan, Yeldana’dan, İpek Er’den, Garibe Gezer’den, Taybet Ana’dan, Aleyna Çakır’dan biliriz. 
 
Egemenlerin 'cennetinde' yaşamak istemiyoruz
 
Kadınlar Türkiye’de de erkek-devlet tarafından katledilmekte, katilleri korunmakta hatta sırtları sıvazlanmaktadır. Ancak kadın düşmanı bu politikalara karşı dünyanın her yerinde erkek egemenliğine karşı kadın dayanışması sınırları aşıyor. Kadın mücadelesinin sokaklara ve meydanlara yansıyan iradesinin aynı zamanda konferansınızda yeni bir sürece öncülük etmesini diliyoruz. Bu duygularla Konferansınızın enternasyonal kadın mücadelesine büyük bir katkı sağlayacağından kuşkumuz yoktur. Kürt kadın hareketinin verdiği özgürlük mücadelesinde önemli bir yeri olan TJA’nın yeni dönem için büyük bir rol alacağını biliyor, bu duygu ve düşüncelerle konferansınızı HDP Kadın Meclisi olarak selamlıyoruz. Bir kez daha belirtiyoruz ki: Egemenlerin yaşattığı cennette yaşamak istemiyoruz! Yaşasın kadın dayanışması, jin jiyan azadi.
 
‘Babam sizi izliyor ve gurur duyuyor’
 
Rahşan Anter gönderdiği mesajda şunları belirtti: “Özgürlük mücadelesinin inançlı ve kararlı, yürekli kadınları. Kardeşlerim, canlarım. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Babam Musa Anter’in ölüm yıldönümü hazırlıkları nedeniyle aranızda bulunamıyorum. Yanınızda olamasam da sizlerin varlığının ve kararlılığının bana ne kadar kıvanç verdiğinizi bilmek isterim. Emin olun babam Musa Anter de şu anda bir yerlerde sizi izliyor ve gurur duyuyor. Güzel ve aydınlık yarınlara olan sonsuz inancımla sizleri selamlıyor ve kongrenizin başarılı olmasını diliyorum.”
 
Kongre selamlandı
 
Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi'nin mesajı şöyle: İnsanlık çoklu krizlerle sarsılırken, kadınlar kendilerine dayatılan hayatları yaşamak zorunda olmadıkları bilinciyle dünyanın dört bir yanında direnişlerin en ön saflarında mücadeleye yol gösteriyor. Bizler, tüm krizlerin yanı sıra, savaş politikaları ve tek adam rejiminin faşist uygulamalarıyla koyu bir karanlığa mahkum edilmeye çalışılan bir coğrafyada omuz omuza mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz. Eşit, özgür, ekolojik ve demokratik bir ülke mücadelesini hep birlikte kazanacağımıza olan inançla kongrenizi selamlıyor, başarılar diliyoruz. Yaşasın Kadın Dayanışması, Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz, Jin Jiyan Azadî.
 
Konferans konuşmalarla devam ediyor.