Ekim ayı şiddet çetelesi: 36 kadın katledildi, 21 şüpheli ölüm

  • 09:02 7 Kasım 2022
  • Şiddet Çetelesi
 
Derya Ceylan
 
HABER MERKEZİ - Ajansımızın derlediği şiddet çetelesine göre, Ekim ayında erkekler en az 36 kadını katletti, 6 kadın ise erkekler tarafından katledilmeye çalışıldı. 21 kadın ve 7 çocuk ise şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. 
 
İktidarın politikaları sonucunda kadını ve çocuğu hedef alan erkek-devlet şiddeti de her geçen gün artıyor. Erk sisteme göre kararları alan yargının adeta “ödül” niteliğinde verdiği cezalar ise, şiddeti, tacizi, tecavüzü ve katliamı meşrulaştırıyor. Ajansımızın her ay derlediği şiddet çetelesine göre bu politikalar sonucu yılın ilk 10 ayında 299 kadın katledildi.
 
Kadın katliamlarına karşı direniş devam ediyor
 
Bir taraftan kadınların yaşamlarına saldırılar sürerken, diğer taraftan direniş de dalga dalga yayılıyor. İran’ın başkenti Tahran’da rejime bağlı ahlak polisleri tarafından 13 Eylül’de işkence edilerek ağır yaralanan ve 16 Eylül’de yaşamını yitiren Jîna Emînî için başta Rojhilat başta olmak üzere İran, Ortadoğu ve dünya genelinde kadınlar direnişe geçti. “Jin jiyan azadî” sloganıyla binler, erkek-devlet şiddetine karşı yaklaşık iki aydır alanları terk etmiyor.
 
Yıllar sonra ortaya çıktı
 
Ajansımızın her ay derlediği verilerin yanında bir de katledildiği yıllar sonra ortaya çıkan kadınlar var. Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 2 yıl önce yakınlarının kayıp ilanı verdiği 34 yaşındaki Yasemin Demir’in 20 Eylül’de cenazesi bulundu. Derinleştirilen soruşturmaya gizlilik kararı getirilirken, Yasemin’in katledildiği ortaya çıktı. Benzer bir katliam da İstanbul’un Fatih ilçesinde 18 yıl önce yaşandı. Müzik öğretmeni Arzu Nihal Çelik’in failinin, Erkan C. isimli erkek olduğu belirlendi. Fail, Arzu’nun evli olduğu Şerafettin Ç.’nin azmettirmesiyle katliamı gerçekleştirdiğini savundu. 
 
En az 36 kadın katledildi 
 
Ekim ayına dair derlediğimiz çeteleye göre, erkekler en az 36 kadını katletti, 6 kadını da katletme girişiminde bulundu. Ekim ayında 21 kadın, 7 çocuk şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. Kadınlardan 21’i evli olduğu erkek tarafından, 4’ü tanımadığı, 6’sı akrabası, 5’i de tanığı erkekler tarafından katledildi. 20 kadın ateşli silahla, 6 kadın kesici aletle, 8 kadın ise işkence ve benzeri yöntemlerle katledildi. 1 kadın ise hem ateşli hem de kesici aletle katledildi. 
 
İllere göre dağılım 
 
Çetelemize göre kadınlardan 8’i Ankara, 7'si İstanbul, 3'ü Elazığ, 2'si Manisa, 1'i Aydın, 1'i Denizli, 1'i Muğla, 1'i Adana, 1'i İzmir, 1'i Erzurum, 1'i Isparta, 1'i Mardin, 1'i Kocaeli, 1'i Sivas, 1' Kırklareli, 1'i Antalya, 1'i Kayseri, 1'i Yozgat, 1'i Urfa ve 1'i Çanakkale'de katledildi.
 
Uzaklaştırma kararı 
 
Katledilen kadınlardan 4’ü evli olduğu erkekler hakkında uzaklaştırma kararı aldırmıştı. İzmir’in Bornova ilçesinde Hülya Şellavcı Yeğin’in, son bir aydır boşanmaya çalıştığı Kaffar Yeğin hakkında 4 kez suç duyurusunda bulunup uzaklaştırma kararı aldırdığı öğrenildi.
 
Kadın katliamı 
 
*Ankara'nın Sincan ilçesinde, Muammer Karabacak isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu Bahtınur Karabacak ve kızı Havvanur Karabacak'ı ateşli silah ve kesici aletle katletti, Fail daha sonra kendi yaşamına son verdi. 
 
*Antalya'nın Kepez ilçesinde Gazele Aktaş isimli kadın uzaktan akrabası olduğu belirtilen bir kişi tarafından ateşli silahla katledildi. 
 
*Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Mustafa Kayakıran, Nazan Çatbaş'ı kesici aletle katletti. Nazan'ın eşiyle husumetli olduğu öğrenilen fail, yakalanarak tutuklandı.
 
*Yozgat merkeze bağlı Kavurgalı köyünde Salih Talas isimli erkek, evli olduğu Nazife Talas'ı kesici aletle katletti.
 
*Urfa'nın Haliliye ilçesinde Fariz Al Halil isimli erkek, dini nikahla evli olduğu Hena Şeyh Muhammed'i ateşli silahla vurarak katletti. 
 
*Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde Zekai Coşkun isimli erkek, evli olduğu Huriye Coşkun'u kesici aletle katletti.
 
*Çanakkale’de İpek Kürşat isimli kadın, parkta oturduğu sırada kimliği belirsiz bir kişi tarafından ateşli silahla katledildi. Failin kim olduğu henüz öğrenilemedi. 
 
*Kırklareli’nde hakkında uzaklaştırma kararı olan Z. Akbaş, evli olduğu Songül Akbaş’ı ateşli silahla katletti. Songül’ün evde bulunan çocuğunun ise olay esnasında camdan atlayarak yaralandığı öne sürüldü.
 
*Ankara’da hakkında uzaklaştırma kararı olan özel harekat polisi Serkan Eke, evli olduğu Eda Eke’yi ateşli silahla katletti. Fail daha sonra Eda’nın babası Yakup Ortaburun’u da katletti. Fail Serkan Eke ardından kendi yaşamına son verdi. 
 
*İstanbul, Çekmeköy’de Muhammet Özgelen isimli erkek, evli olduğu Zeynep Özgelen’i şiddete maruz bırakarak katletti.
 
*Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde kendisini kaçırmaya çalışan direksiyon eğitmeni Önder Lafçı tarafından ateşli silahla vurulan Hilal Sultan Kırgöz 48 gün sonra yaşam mücadelesini kaybetti. Fail ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
*İstanbul’un Fatih ilçesinde Levent Cin, evli olduğu Emine Cin’i ateşli silahla vurarak katletti.
 
*Sivas merkeze bağı Yavu köyünde Süleyman Önder, evli olduğu Sultan Önder’i ateşli silahla katletti. Fail ardından kendi yaşamına son verdi.
 
*Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde Ömer Sorguç isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu Beyza Sorguç ile Beyza’nın babası Şahin Kılıç’ı ateşli silahla katletti. 
 
*Ankara’nın Altındağ ilçesinde hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Mehmet Uğur isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu Zuhal Uğur’u katletti. Ardından çocukları Tuğçe Uğur ile Yusuf Uğur’u da katleden fail, kendi yaşamına son verdi. 
 
*Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Meskeynter Mahallesi’nde Mahmut İlhan isimli erkek, kardeşinin evli olduğu Nurhan İlhan’ı katletti.  Gözaltına alınan fail, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
 
*Erzurum’un Horasan ilçesine bağlı Alagöz Mahallesi’nde E.S. adlı erkek, evli olduğu Yasemin S.’yi ateşli silahla katletti.
 
*İstanbul’un Pendik ilçesinde Yüksel Çiftçi, evli olduğu Fadime Çiftçi’yi ateşli silahla katletti. Fail daha sonra aynı silahla yaşamına son verdi. 
 
*İzmir’in Bornova ilçesinde Kaffar Yeğin isimli erkek,  evli olduğu Hülya Şellavcı Yeğin’i ateşli silahla katletti. Hülya’nın son bir aydır boşanmaya çalıştığı ve fail hakkında 4 kez suç duyurusunda bulunup uzaklaştırma kararı çıkarttığı öğrenildi.  Fail henüz yakalanmadı. 
 
*İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde iki erkek, evine girdikleri Mevlüde Aluçlu’yu kesici aletle katletti. Daha sonra kadının ziynet eşyalarını da alarak kaçan fail, yakalandıktan sonra çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı. 
 
*Manisa’da Zafer Zeybek isimli erkek, evli olduğu Huriye Zeybek’i kesici aletle katletti.
 
*Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde Burak A. isimli erkek, Bahar Torun’u ateşli silahla katletti.
 
*İstanbul’un Başakşehir ilçesinde Serdar Ateş isimli erkek, kendisi hakkında bir süre önce uzaklaştırma kararı aldıran Aysel Kübra Yılmaz ve annesi Hacer Yılmaz’ı ateşli silahla vurdu. Hacer olay yerinde yaşamını yitirirken, Kübra ise tedavi altına alındı.  
 
*Isparta merkeze bağlı Büyükgökçeli köyünde Sezer Işık evli olduğu Yadigar Işık’ı ateşli silahla yaraladı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Yadigar, burada yaşamını yitirdi. Olay yerinden kaçan fail ise hala bulunamadı. 
 
*Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda Daire Başkanı olarak görev yapan hakim Serkan Tüzün, evli olduğu İlksen Tüzün’ü ateşli silahla katletti. Fail daha sonra kendi yaşamına da son verdi.
 
*Muğla’nın Seydişehir ilçesinde Hasan Türkmen, amcasının evli olduğu Döne Türkmen’i ateşli silahla katletti. Fail olay yerinden kaçtıktan bir süre sona kendi yaşamına son verdi. 
 
*Ankara’da Muzzafer Çorap, evli olduğu Dilek Çorap'ı ateşli silahla katletti. Fail, daha sonra gözaltına alındı.
 
*İstanbul, Çekmeköy’de Ersin Müezzin isimli erkek, sistematik şekilde taciz ettiği kendisinden ayrılan Burcu Tokaç’ı ateşli silahla vurdu. 12 günlük yaşam mücadelesinin ardından Burcu hayatını kaybetti. 
 
*Ankara’nın Altındağ ilçesinde ismi öğrenilemeyen bir erkek, evli olduğu kadını ve çocuklarını katletti. Fail daha sonra kendi yaşamına da son verdi. 
 
*Denizli’nin Pamukkale ilçesinde en az 4 gün önce hayatını kaybettiği belirlenen Afganistanlı Nadia Noori’nin, Saboor S. isimli erkek tarafından zehirlenerek katledildiği ortaya çıktı.
 
*Elazığ’da M.K. isimli erkek, sağlık personeli olduğu belirtilen kardeşi Vahide Duran’ı ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan Vahide burada yaşamını yitirdi.
 
*Elazığ’da Yaşar Uçar. isimli erkek, evli olduğu Yasemin Uçar’ı ve kızını ateşli silahla yaraladı. Hastaneye kaldırılan Yasemin burada yaşamını yitirdi. Fail ise henüz yakalanmadı.
 
 *Elazığ’a bağlı Sarıçubuk köyü mevkiinde bulunan çöp toplama merkezi yakınlarında Hüsniye Keskinbaş isimli kadın yaşamını yitirmiş halde bulundu. Yapılan incelemede, Hüsniye’nin işkence edilerek katledildiği ortaya çıktı. Fail olduğu belirlenen Nadir Üstün ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
 
*İstanbul’un Maltepe ilçesinde Kamil Hakan Karabulut,  84 yaşındaki demans hastası annesine bakıcılık yapan Nursel Bircan’ı işkence ederek katletti.
 
*Aydın’ın İncirliova ilçesinde Aydın-İzmir karayolu kenarında bir kadın katledilmiş halde bulundu. 
 
Şüpheli kadın ölümleri 
 
*Samsun'un Çarşamba ilçesinde 22 yaşındaki Nurgül Yiğit, 6. kattaki evinin penceresinden şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitirdi. 
 
*Samsun'un Havza ilçesinde Şehri Dilek (55), evinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu. 
 
*Samsun'un İlkadım ilçesinde, 74 yaşındaki Makbule Doğan, şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu. 
 
*Kastamonu'nun Cide ilçesinde 59 yaşındaki Raziye K., evinin önünde şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitirdi. 
 
*Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde 46 yaşındaki Yeliz Yeder Can bir alışveriş merkezinin 3'üncü katından şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitirdi. 
 
*Antalya'nın Alanya ilçesinde Elena Gitlevich isimli kadın, bir otelin 5'inci katındaki odanın balkonundan henüz belirlenemeyen bir nedenle düşerek yaşamını yitirdi. 
 
*Aydın'ın Didim ilçesinde evli olduğu erkekle tatile gelen Clare Louise Hugman, kaldığı otelde şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu. 
 
*Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 60 yaşındaki Hanife Bayhan, bir binanın dördüncü katındaki evinin balkonundan şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitirdi. 
 
*Samsun'un Atakum ilçesinde sahilde 20 yaşındaki İklima Naz Akbörü, şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu. 
 
*Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 37 yaşındaki Duygu Bozkurtlar, evinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu. 
 
*İstanbul'un Sarıyer ilçesinde Sabahattin Zaim Üniversitesi Rehberlik Psikolojik Danışmanlık öğrencisi Maha Ibrahim Omar (24) bilinmeyen bir nedenle yurdun teras katından aşağı düşerek yaşamını yitirdi. 
 
*İstanbul'un Sultangazi ilçesinde Haiti uyruklu Naisette Mesidar (40) yaşadığı evde şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu.
 
*Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Yoldüştü Mahallesi’nde Hülya Avcı isimli kadın şüpheli bir şekilde ateşli silahla vurulmuş halde bulundu. 
 
*Adıyaman merkez Kayalık Mahallesi’nde Asiye Bakar isimli 62 yaşındaki kadın, evinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu. 
 
*Afyon’un Emirdağ ilçesinde 76 yaşındaki Ayşe Çepel, kaybolduktan 23 gün sonra boş bir arazide yaşamını yitirmiş halde bulundu. 
 
*Van’ın Muradiye ilçesine bağlı Kandahar Mahallesi’nde 55 yaşındaki Ş.Ç. adlı kadının tandırın içine düştüğü iddia edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemede Ş.Ç.’nin yaşamını yitirdiği belirlendi. 
 
*Van’ın Erciş ilçesine bağlı Düvenci mezrası Kirtankêx köyünde Ezgi Dağ isimli kadın şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. 
 
*Isparta’da Eğirdir Gölü limanı açıklarında 20 yaşındaki Selcan Kukulu, şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu.  
 
*Erzurum’un Palandöken ilçesinde 20 yaşındaki Dilara Koç, şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu.  
 
*Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Şengül Okay, şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu. 
 
*İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde 25 yaşındaki Kader Yıldız, bir alışveriş merkezinin terasından şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitirdi.  
 
Kadını katletme girişimi 
 
*Edirne’de Eniz D. isimli erkek, Cansu A.’yı kesici aletle katletme girişiminde bulundu.
 
*Erzurum’un Aşkale ilçesinde uzman çavuş M.H. isimli erkek, evli olduğu G.H.’yi ateşli silahla ağır yaraladı.
 
*Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde, E.Ç. isimli erkek, annesi Vesviye Ç.’yi şiddet uygulayıp ardından balkondan atmaya çalışarak katletme girişiminde bulundu.
 
*Karaman’da Harun K. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu Saadet K.’yi kesici aletle katletmeye çalıştı.  Yaralanan Saadet, sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldü.
 
*Antep’in Nizip ilçesinde Azat K. isimli erkek, kendisinden boşanmak isteyen M.K. isimli kadını kesici aletle katletmeye çalıştı. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürülen M.K. tedavi altına alındı.
 
*İstanbul’un Başakşehir ilçesinde Serdar Ateş isimli erkek, kendisi hakkında bir süre önce uzaklaştırma kararı aldıran Aysel Kübra Yılmaz ve annesi Hacer Yılmaz’ı ateşli silahla vurdu. Hacer olay yerinde yaşamını yitirirken, Kübra ise tedavi altına alındı.
 
Kadına yönelik şiddet, taciz 
 
*Urfa’nın Haliliye ilçesinde bir kadın şiddete maruz kaldı, ardından kaçırılmak istendi. Yoldan geçen bir yurttaşın polise haber vermesiyle fail olay yerinden kaçtı 
 
*Muğla’nın Datça ilçesinde Aygül Yıldırım, D.A. isimli erkek tarafından cinsel saldırı girişimine uğrayarak darp edildi. Fail D.A., olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı adliyede sevk edildiği mahkemece tutuklandı. 
 
*İstanbul’un Ümraniye ilçesinde Çekmeköy metro çıkışında sabah saatlerinde kimliği belirlenemeyen bir şahıs, yoldan geçen kadınların fotoğraflarını çekerek taciz etti. Durumu fark eden bir kadın taciz failine tepki göstererek, fotoğrafların silinmesini istedi. Kaçmaya çalışan fail, olay yerine gelen polislerce gözaltına alındı. 
 
*Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) kampüsünde bir kadın öğrenci, bir erkek tarafından cinsel tacize uğradı. Kadının şikayeti üzerine fail, gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
 
Çocuğa yönelik katliam, cinsel saldırı ve taciz
 
*Antep'te, 3 yaşındaki Meryem Çiğdem Ünal, şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdiği iddia edildi. Çocuğun ölümünün ardından otopsi işlemleriyle beraber yapılan araştırma ve annesinin itirafı üzerine Recep Aldemir, gözaltına alındı.
 
*Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir evde çıkan yangında yaşamını yitirdiği öne sürülen 17 yaşındaki Büşra Kabataş’ın, Taner Y. isimli erkek tarafından katledildiği ortaya çıktı.  
 
*Ankara’nın Altındağ ilçesinde hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Mehmet Uğur isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu Zuhal Uğur’u katletti. Ardından çocukları Tuğçe Uğur ile Yusuf Uğur’u da katleden fail daha sonra kendi yaşamına son verdi. 
 
*Ordu’nun Fatsa ilçesinde A.T. isimli erkek, sipariş için dükkanına gelen çocuğu cinsel tacize maruz bıraktı. Çocuğun şikayetçi olmasıyla fail gözaltına alındı. İfadesi alınan fail, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlik tarafından “delil yetersizliği” öne sürülerek serbest bırakıldı. 
 
*Şırnak’ın Silopi ilçesinde bir çocuk, başka bir çocuğa tecavüz girişiminde bulundu. Olayın açığa çıkmasının ardından çocuk, ifade işlemlerinin ardından çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklanarak Mardin Çocuk Cezaevi’ne gönderildi. Dosyaya dair gizlilik kararı verildiği öğrenildi. 
 
*Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde polislere ait ranger marka bir araç, bir çocuğa çarptı. Ağır yaralanan çocuk, kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi’nden durumu ağırlaşması üzerine Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.   
 
*İstanbul’un Sultangazi ilçesinde iki grup arasında yaşanan kavga sırasında birinin silahını ateşlemesi üzerine bir çocuk vuruldu. Ağır yaralanan çocuk, kaldırıldığı hastanede yoğun bakımda tedavi altına alındı. 
 
Şüpheli çocuk ölümü ya da yaralanması 
 
*İstanbul'un Şişli ilçesinde 14 yaşındaki Hayrunnisa Bayrak, bir binanın 11'inci katındaki evinin balkonundan şüpheli bir şekilde aşağı düşerek yaşamını yitirdi. 
 
*Mersin'in Toroslar ilçesinde 14 yaşındaki İkbal Naz Akyatan, yüksek katlı bir binadan şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitirdi.
 
*Ordu’nun Fatsa ilçesinde U.K.K. isimli erkek, kardeşi olan 13 yaşındaki Şevval K.’yi ateşli silahla “kazara” vurduğu iddia edildi. Hastaneye kaldırılan çocuk, burada yaşamını yitirdi.
 
*Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan bir mahallede bir çocuk şüpheli bir şekilde ağır yaralandı. Olaya dair soruşturma başlatılıp başlatılmadığına dair bilgiye ulaşılamadı. 
 
*Karaman’da bir çocuk, evinde kesici aletle yaralanmış halde bulundu. Şüpheli bir şekilde yaralanan çocuğun, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldüğü belirtildi. 
 
*Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Ovabaşı Mahallesi’nde Abdülkerim A. isimli çocuk, evinde ateşli silahla vurulmuş halde bulundu. Olay yerinde yaşamını yitiren çocuğun şüpheli ölümüne dair ailesi “intihar”ı öne sürdü. 
 
*Urfa’nın Siverek ilçesinde 14 yaşındaki R.Ö. evinde yaşamını yitirmiş halde bulundu. Ateşli silahla vurulan çocuğun cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. 
 
Eril yargı kararları 
 
*Manisa’nın Salihli ilçesinde zihinsel engelli Zehra Çelik’e tecavüz edip katleden İsmail Karakoç hakkında başlatılan soruşturmanın üzerinden bir yıl geçti. Hazırlanan iddianame kapsamında açılan davada sunulan raporda tecavüze dair “rıza olduğu” iddiası belirtildi. Mahkeme, “tecavüz” suçundan fail hakkında beraat kararı verirken, “katletme” suçundan ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Zehra’nın aile avukatı ise kararı istinafa taşıyacaklarını duyurdu. 
 
*Ankara’da 2 yıl önce internette gördüğü iş ilanı üzerine Rıza Doğan ile irtibata geçip iş görüşmesine giden Gamze Açar, aynı gün sabaha karşı kaldığı 5’inci kattaki odanın balkonundan şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybetti. Gamze’nin şüpheli ölümüne dair açılan davada Rıza Doğan ve Mustafa Emre Demiral ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alırken, tutuksuz yargılanan failler Mehmet Doğan, Emre Eker ve Hüseyin Emra Gürgen beraat etti.
 
*Zonguldak’ın Devrek ilçesinde bir çocuğa cinsel saldırıda bulunan tutuksuz yargılanan fail Sefer D. hakkında savcı, suçun “sarkıntılık” düzeyinde kaldığı iddiasıyla 5 yıldan 8 yıla kadar hapis istedi. 
 
*Bir çocuğa sistematik tacizde bulunan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, “çocuğu zincirleme şekilde cebir, tehdit veya hile kullanarak hürriyetinden yoksun kılma”, “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” ve “zincirleme cinsel taciz” suçlarından 10 yıldan 16 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında, kendini aklamaya dönük savunma yaptı. Fail tüm suçlardan beraat etti.
 
*Muğla’da 16 Temmuz 2020’de kendisinden haber alınamayan ve 21 Temmuz’da katledildiği ortaya çıkan Pınar Gültekin’in faili hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına “haksız tahrik indirimi” uygulanarak ceza 23 yıla indirildi. Pınar’ın ailesinin avukatı dava kararını, istinafa taşıdı. Yapılan itirazları inceleyen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4’üncü Ceza Dairesi, davayı usulden bozarak mahkemeye geri gönderdi. 
 
*Ankara’da bir kafeteryada çalışan H.D.G. isimli kadının iki albay tarafından sistematik tecavüze uğraması sonucunda açılan dava, “olayın üzerinden zaman geçtiği” iddiasıyla takipsizlikle sonuçlandı.