Lavrio’da 25 Kasım eylemi

  • 20:17 25 Kasım 2022
  • Dünya
 
 
HABER MERKEZİ - Yunanistan'ın başkenti Atina'ya bağlı Lavrio Kampı'nda kadınlar, 25 Kasım dolayısıyla eylem gerçekleştirdi.
 
Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ve Demokratik Kürt Kültür Merkezi öncülüğünde Yunanistan’ın başkenti Atina’ya bağlı Lavrio Kampı’nda yüzlerce kişi, "Jin jiyan azadî” sloganı ile yürüdü. Kürt özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren devrimci kadınların resimleri ve “Jin jiyan azadî” yazılı pankart ve dövizler taşıyan kitle, ellerinde taşıdıkları PKK, TJK-E, YPJ flamaları ve PKK Lideri Abdullah Öcalan posterleri ile İmralı ve Kurdistan’daki direnişi selamladı.
 
‘Kadın direnişi kazanacak’
 
“Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana YPJ”, Bijî Serok Apo”, “Faşist Türkiye” ve “Diktatör Erdoğan” sloganları atan kadınlar, ardından Lavrio Meydanı’nda bir açıklama yaptı. Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ile başlayan eylemde TJK-E adına yapılan açıklamada Kürt kadınlar öncülüğünde Rojhilat’ta gelişen direniş selamlandı. Erkek-devlet zihniyetine karşı Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlükçü paradigmasının Rojava öncülüğünde hayata geçirilip, kadın direnişinin kazanacağı belirtilen açıklamada, yaşamını yitiren kadınların resimlerinin takıldığı balonlar gökyüzüne uçuruldu.
 
Eylem, “Jin jiyan azadî” sloganları ile sona erdi.