Moskova’da konser salonuna silahlı saldırı

  • 23:03 22 Mart 2024
  • Dünya
HABER MERKEZİ - Rusya'nın başkenti Moskova'daki konser salonunda silahlı saldırı düzenlendi, saldırıda yaşamını yitirenlerin ve yaralananların olduğu belirtildi. 
 
Rusya'nın başkenti Moskova'daki konser salonunda silahlı saldırı meydana geldi. Tass haber ajansı, saldırının gerçekleştiği konser salonunun bulunduğu Crocus Belediye binasında da patlama yaşandığını bildirdi. RIA Novosti haber ajansı da savaş kıyafeti giymiş en az 3 kişinin silahla ateş ettiğini aktardı. 
 
İlk belirlemeye göre 40 kişi yaşamını yitirdi
 
Rus Federal Güvenlik Servisinden yapılan açıklamada "İlk verilere göre konser salonuna düzenlenen terör saldırısında 40 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı" ifadeleri yer aldı. Saldırı sonrası konser salonunda yangın çıktı. Konser salonunda hala mahsur kalanların olduğu bildirildi. İnsanlar tahliye edilirken çevik kuvvet polislerinin bölgeye gönderildiği belirtildi.
 
Bakanlıktan açıklama
 
Rusya Dışişleri Bakanlığı, saldırı hakkında yaptığı açıklamada, "Tüm dünya toplumu bu korkunç suçu kınamak zorunda" ifadelerini kullandı. Açıklamada, "Dünyanın dört bir yanından sıradan vatandaşlardan Crocus City konser salonunda yaşanan korkunç trajediyle ilgili başsağlığı dileyen telefonlar ve tüm insanlığın gözleri önünde gerçekleşen bu kanlı terör saldırısını güçlü bir şekilde kınayan mesajlar alıyor. Rus yetkililer, şu anda tüm çabalar insanları kurtarmak için sarf ediliyor. Tüm dünya toplumu bu korkunç suçu kınamak zorunda!"
Rusya İnsan Hakları Yüksek Komiseri Tatiana Moskalkova da saldırıyı "terör eylemi" olarak niteledi.
 
Moskova Valiliği olay yerine 70'den fazla ambulansın gönderildiğini açıklarken, yaralılar hastaneye kaldırıldı.
 
Rus basını, Moskova'daki havalimanları ve tren istasyonlarında güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu. Moskova’da hafta sonu için planlanan etkinlikler de iptal edildi.