Curnê Reş’te seçim çalışması: Mutlaka kazanacağız

  • 16:51 19 Mayıs 2024
  • Güncel
 
RIHA - Curnê Reş ilçesinde yenilenecek belediye seçimlerini kazanmak için sokak ve tarlalarda seçim çalışması yapan DEM Partililer “Mutlaka kazanacağız” mesajı verdi.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Riha'nın (Urfa) Curnê Reş (Hilvan) ilçesinde yenilenecek seçimlere ilişkin çalışmalar devam ediyor. Seçime sayılı günler kala kapı kapı çalışma yürüten DEM Parti, bugün de 2 koldan kırsal mahallelerde çalışma yürüttü. DEM Parti milletvekilleri Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Mahmut Dindar’da çalışmalara katıldı. 
 
Curnê Reş Belediye Eşbaşkanı adayı Serhan Paydaş ile DEM Parti Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit Çataqa Jerîn ve Çataqa Jorîn (Yukarı ve aşağı Çatak) kırsal mahallelerini ziyaret etti. Tarlada çapa işi yapan mevsimlik işçilerin ziyaret eden heyet, işçilerin yaşadıkları sorunları ve hak ihlallerini dinleyerek not aldı. Heyette yer alan Gülcan, işçilerin zorlu çalışma koşullarına dikkati çekerek “Seçim çalışması yürütüyoruz. 31 Mart’ta yapılan seçimlere hazmetmediler. DEM Parti 521 oy ile kazandı ancak AKP‘liler sandıkları yaktılar. Halk iradesini ortaya koymuştu. Herkesten beklentimiz bu iradeye saygı duymalarıydı.  Burada yıllardır aynı kişiler belediyeyi yönetti. Bu kişiler yenilgiyi kabul etmedi. Bunu her yerde anlatarak destek talep ediyoruz. Hem tarlada hem sokakta çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz Hilvan’da seçimi kazandık ve tekrar kazanacağımızı biliyoruz. Sizden beklentimiz bu irade gaspına dur demeniz. Herkesten beklentimiz 2 Haziran’da sandığa giderek oyunu DEM Parti’nden kullanıp sandığına sahip çıkmasını bekliyoruz. Birileri (AKP Urfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu) mevsimlik işçiler tatile giriyor diyor. Bu zihniyete dur dememiz gerek. Curnê Reş 2 Haziran’da bu zulme dur diyecek. Burada yeni bir yaşam öreceğiz. Bu inanç ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 
 
Kapı kapı çalışma
 
Belediye Eşbaşkan adayı Garip Yeşil ile DEM Parti Wan Milletvekili Mahmut Dindar ise Heremî Birc (Özveren) kırsal mahallesinde kapı kapı seçim çalışması yürüttü. Mahallede coşku ile karşılanan heyet, misafir oldukları evlerde 31 Mart günü yaşananları teşhir ederek, 2 Haziran’da daha yüksek bir fark ile kazanacaklarını belirti. Heyet, belediyenin DEM Parti yönetimine geçtikten sonra hayata geçirilecek projelerin yer aldığı el bildirileri dağıtarak, “Mutlaka kazanacağız” mesajı verdi.