Hülya’yı katleden failin duruşması ertelendi

  • 14:05 26 Şubat 2024
  • Hukuk
 
İZMİR - Hülya Şellavcı'yı katleden Kaffar Yeğin isimli erkeğin yargılandığı davada, Almanya’da başka bir kadını katlettiği davanın gerekçeli kararının mahkemeye ulaşmadığı gerekçesiyle duruşma ileri bir tarihe ertelendi. 
 
İzmir’in Bornova ilçesinde 21 Ekim 2022'de Hülya Şellavcı Yeğin’i katleden boşanma aşamasında olduğu Kaffar Yeğin’in “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan yargılandığı davanın 4'üncü duruşması İzmir 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ve Hülya’nın akrabaları hazır bulunurken fail erkek ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmayı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi, Şiddetle Mücadele Grubu ve Kadın Komisyonu da takip etti.
 
Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti failin, Almanya’da daha önce evli olduğu başka bir kadını katlettiği gerekçesiyle yargılandığı davanın gerekçeli kararının mahkemeye ulaşmaması nedeniyle Almanya’da ilgili makamlara yeniden yazı yazılmasına karar verdi. Duruşma 20 Mayıs'a arihine ertelendi.