Futbol turnuvasında kadınlar Aysel Tuğluk pankartıyla yürüdü

  • 08:08 12 Eylül 2022
  • Sağlık/Spor
 
ŞIRNAK - Kemal Kurkut Futbol Turnuvası’nın finalinde kadınlar, “Aysel Tuğluk onurumuzdur, Aysel Tuğluk için adalet” pankartıyla yürüdü.
 
Silopi Belediyesi ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, 2017 Diyarbakır Newrozu’nda polis tarafından katledilen Kemal Kurkut anısına “Bağımlı olma, özgür ol” şiarıyla düzenlediği futbol turnuvasının finali Silopi de bulunan Silopi Belediyesi Spor Tesisleri’nde büyük bir coşkuyla gerçekleşti. 83 takımın mücadele edeceği turnuvada 6 takım kadınlardan oluşuyor. Turnuvadaki kadın takımları, Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçesindeki sokağa çıkma yasağı döneminde katledilen kadınlara atfedildi.
 
Turnuvaya, Tevgera Jinên Azad (TJA), HDP Şırnak İl Örgütü, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), HDP Gençlik Meclisi üyeleri, Silopi Belediyesi yönetimi ve meclis üyeleri MEBYA-DER, TUAY-DER, Barış Anneleri meclis üyeleri, HDP Şırnak milletvekili Hasan Özgüneş’in yanı sıra birçok kişi katıldı. 
 
Sahaya, “Genç başladık, genç başaracağız” , “ Kadın örgütlülüğü, kazın özgürlüğüdür”, “Kirli politikalara karşı başkaldır”, “ Mor rengimizle yeşil sahalardayız”, “Şırnak’taki doğa talanına sessiz kalmayın”, “Özgür ve eşit bir yaşam için kadın mücadelesini yükselteceğiz, mücadelemiz kadın katliamlarını sonlandıracaktır” pankartları asıldı.
 
Aysel Tuğluk pankartıyla sahaya indiler
 
Kadınlar, “Aysel Tuğluk onurumuzdur, Aysel Tuğluk için adalet” yazılı pankartla sahaya giriş yaptı. Kadınlar pankartla beraber “Jin jiyan azadî” sloganı eşliğinde meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.
 
Kadınların eyleminden sonra ilk final maçı ‘Pakize Nayır’ ve ‘ Asya Yüksel’ takımları arasında oynandı. Maç sonucunda 5-2’lik skorla Payize Nayır takımı maçı aldı.
 
Final maçının kitle tarafından büyük bir coşkuyla kutlanmasının ardından, turnuvanın amacına ilişkin konuşmalar yapıldı.
 
İlk olarak Barış Anneleri Meclisi adına Emine Özek konuştu. Emine, madde kullanımında ailelerin rolüne dikkat çekerek, “Devlet çocuklarımız üzerinde türlü türlü oyunlar oynayıp onları kendi sistemine bağlamaya çalışmaktadır. Bütün anne ve babalara sesleniyorum çocuklarımızı uyaralım ve onların bu yola düşmelerine izin vermeyelim.”
 
Ardında söz alan HDP Silopi İlçe Eşbaşkanı Asuman Külter ise  “Bu politikalarla beraber Kürt gençlerinin kimliklerinize yabancılaştırılmaya çalışılmaktadır. Her Kürt genci kendini bu politikalara karşı bilince ulaştırmalı ve mücadele etmeli” diye belirtti.
 
Konuşmaların ardından ödül töreni gerçekleştirildi. Turnuva ödüllerin sahiplerine verilmesi ile son buldu.  
 
Öte yandan turnuvanın büyük finali 20 Eylül’de HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın katılımıyla Silopi’de düzenlenecek.