Pervin Buldan Adıyaman'da: İktidarın gitmesi yakındır

  • 14:43 26 Eylül 2022
  • Siyaset
 
ADIYAMAN - HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Adıyaman'da partisinin halk buluşmasından önce esnaf ve tütün emekçilerini ziyaret etti. “Geçinemiyoruz” diyen esnaf ve tütün emekçileriyle sohbet eden Pervin, “İktidarın gitmesi yakındır” dedi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin düzenleyeceği halk buluşması öncesi kent merkezinde esnaf ve tütün emekçilerini ziyaret etti. Pervin Buldan ve beraberindeki heyet Adıyaman merkeze bağlı kırsal Hasancik Mahallesi’nde büyük bir konvoy ile çiçeklerle karşılandı. Adıyaman merkezde bulunan Gölbaşı Caddesi'nde gerçekleşen esnaf ziyaretine HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, HDP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Öcalan, HDP Antep Milletvekilli Mahmut Toğrul, HDP önceki dönem Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım'ın yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.
 
Esnafları tek tek gezerek hayırlı işler temennisinde bulunan Pervin ve beraberindeki heyete, esnaf ve yurttaşlar yaşadıkları sorunları aktardı. Sabahtan beri siftah yapmadığını belirten bir giyim mağazası esnafı, her şeyin düzelmesi için HDP'nin iktidar olması gerektiğini söylerken, Pervin ise esnafın bu beklentisini "yakındır" diyerek yanıtladı. Kırtasiye alışverişi yapan bir yurttaş çocuklarına okul malzemesi almakta zorlandığını ifade ederek, sorununun iktidar olduğuna dikkat çekti. Esnaf gezisi esnasında yurttaşlar sık sık alkış ve zılgıt çekerek heyete desteklerini dile getirdi. 
 
‘Emekçilere emeklerinin karşılığını vereceğiz’
 
Heyet esnaf ziyaretinin ardından Karapınar Mahallesi'nde tütün üreticisi aileyle bir araya geldi. Aile tütün üretiminde karşılaştıkları sorunları heyete aktardı. Tütünün bölgenin tek geçim kaynağı olduğunu söyleyen aile üyeleri, tütün üretimine getirilen kısıtlama ile birlikte birçok ailenin tütün üretmeyi bırakarak başka sektörlere yöneldiklerini paylaştı. Tütünden başka yapacak bir işleri olmadığını kaydeden aile üyeleri, iktidara tütünün önünde engel olmaktan vazgeçmesi çağrısında bulundu.
 
Pervin, tütün emekçilerinin yaşadığı sorunları sık sık Meclis'te dile getirdiklerini aktararak, "Bulunduğumuz her yerde sorunları dile getiriyoruz. AKP-MHP iktidarı sizin tek geçim kaynağınız olan tütünü kendine rant alanı olarak görüyor. Adıyaman esnafı, halkının geleceği onların umurunda değil sadece kendi çıkarlarını düşünüyorlar. Seçimlerden sonra AKP'yi göndererek emekçilere emeklerinin karşılığını vereceğiz" dedi.
 
Heyet daha sonra halk buluşmasının yapılacağı düğün salonuna geçti.