Kop’ta coşkulu büro açılışı: Yarınlarımızın önünü açacağız

  • 12:33 26 Şubat 2024
  • Siyaset
 
MÛŞ - DEM Parti Kop İlçe Örgütü öncülüğünde ilçede seçim bürosu açılışına yüzlerce kişi katılırken, “Özgürlüğümüzün ve yarınlarımızın önünü açacağız” mesajı verildi.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mûş’un Kop (Bulanık) İlçe Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında büro açılışı gerçekleştirdi. İlçe binası önünde bir araya gelen yüzlerce yurttaş, belediye eşbaşkan adaylarıyla birlikte, ilçe merkezinde konvoy şeklinde büronun açılacağı Malazgirt Caddesi’nde bir araya geldi. Kitle, yol boyunca korna, alkış ve zılgıtlar çalarak, coşkularını alanlara aktı. Yol boyunca yurttaşlar, konvoy araçlarına yoğun ilgi ve destek verdi. Açılışa, DEM Parti Gençlik Meclisi, Mûş il eşbakanları, il ve ilçe örgütü Kop İlçe Örgütü, temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. 
 
'Kazanacağız' sloganları sokaklarda yankılandı!
 
Seçim bürosunun açılışı öncesinde bir araya gelen kitle, “Direne direne kazanacağız” sloganı sokaklarda yükselirken, her kesimden yurttaşın yanı sıra kadın ve çocukların çoğunlukta olması ise dikkat çekti. Konuşmalar öncesi kitle büyük bir coşkuyla zılgıt, alkış ve sloganlarla büro önünde halay çekti. Belediye eşbaşkan adayları tanıtıldı. Ardından DEM Parti Kop Belediye Eşbaşkan Adayı Aryan Doğan kısa bir konuşma yaptı.
 
‘Özgürlüğümüzün ve yarınlarımızın önünü açacağız’
 
“Özgürlüğümüzün ve yarınlarımızın önünü açacağız” diyerek sözlerine başlayan Aryan,  31 Mart’a büyük bir farkla kazanacaklarını söyledi. Aryan,"31 Mart’ta kazanacağımıza inanıyoruz. Halkımız kendi iradeleriyle oy kullanacaklar. Kayım atanarak halkımızın iradesine büyük bir saygısızlık yapmıştı. Halkımız 31 Mart’ta hepsine cevabı verecektir” şeklinde konuştu.
 
‘Bu parti halkın iradesidir’
 
Daha sonra konuşan eşbaşkan adayı Arafat Kardağı ise kitleyi selamladı. 2014 yılında Kop ilçesine kayyımın atandığını hatırlatarak, “Bu hukuksuzluktur” ifadesini kullandı. “Partimiz halkın partisidir” diyen Arafat şöyle devam etti: “Bu parti halkın iradesidir. Kop halkı yıllardır kayyım yönetiminde. Her bir belediye eşbaşkanı halkın temsilcisidir. Onlar bizden ve halkımızdan korkuyorlar. Biz inanıyoruz ki 31 Mart’ta onlara cevaplarını vereceğiz.  Sistem kirli ve sistemin etrafındakiler de kirli.  Bizler Kop iradesini onlara vermeyeceğiz. Kop’ta çok fazla sorun var. Bizler bunların hepsini çözeceğiz. Bizler halkımıza söz veriyoruz. Bizler belediyeleri aldığımızda halkımızın sesi olacağız. 31 Mart’ta hepimiz başaracağız” dedi.
 
Ardından kadınların zılgıtları ve alkışlarıyla kurdele kesilerek büro açılışı gerçekleştirildi. 
 
Daha sonra etkinlik çekilen halaylarla sona erdi.