Xelat ve Pirxus’ta seçim bürosu açılışlarına halktan yoğun ilgi

  • 17:46 26 Şubat 2024
  • Siyaset
BEDLÎS - DEM Parti’nin Xelat ve Pirxus’ta gerçekleştirdiği seçim bürosu açılışlarına kitlesel katılım sağlayan yurttaşlar zılgıt, alkış ve halaylarla yoğun ilgi gösterdi.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti)  İlçe Örgütü, eşbaşkan adayları için kitlesel bir karşılama gerçekleştirdi. Yoğun geçen karşılamada, Xelet (Ahlat) Belediyesi Eşbaşkan adayı Zelal Yılmaz, Abdülsamet Baycan ile Elcawaz (Adilcevaz) Belediye Eşbaşkan Adayları Dilek Akdağ ve Cesim Tusun da hazır bulundu. Xaskunduruk bölgesinde (Bahçedere sosyal tesisleri) gerçekleşen karşılama çok sayıda yurttaş araçları ile Zelal’i karşıladı. Araçlar konvoy ilçe merkezinde bir süre tur attı. Kitle daha sonra Çarşiya Jorê'de (Yukarı Çarşı) mahallesinde toplandı. Yurttaşlar ıslıklar, alkışlar ve zafer işaretlerini yaparken, coşkulu halaylara duruldu. Ardından Çarşiya Jorê'de bulunan DEM Parti seçim bürosu açılışı coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.
 
Çarşiya Jorê'de bulunan DEM Parti seçim bürosu açılışı coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.
 
‘Kürt halkı onurlu ve değerli bir halktır’
 
Seçim bürosu açılışına katılan Bedlîs Milletvekili Hüseyin Olan, ülkede siyasi, kültürel ve birçok alanda gidişatın kötü olduğunu belirtti “Neden kötü çünkü 40 yıldır bir savaş devam ediyor” diyen Hüseyin, “Fakat bugün barışın, beraberliğin günüdür. Eğer barış olmazsa ekonomik, siyasi ve eşitlik iyiye gitmez. Bu sistem 40 yıldır bizi ayrı bıraktı, ‘Siz farklısınız. Bizden olmayanı da aç bırakacağız’ diyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz diyoruz ki, Kürt halkı onurlu ve değerli bir halktır. Tehditlerinize karşı Xelat halkı boyun eğmeyiz” dedi.
 
‘Barış zamanı’
 
“Büyük Özgürlük Yürüyüşü”ne dikkat çeken Hüseyin, yürüyüşün anlam ve önemine işaret ederek, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kırılmasına ve Kürt sorununun demokratik çözümüne yönelik olduğunu vurguladı. Hüseyin, “Ne olursa olsun Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kalkmalı. Bu halk barışı isteyen bir halktır. Türkiye halkı da bu barışa layıktır. Barış olduğunda eminiz ki ekonomik, kültürel ve her anlamda huzura erecektir. Bu eğer biz 31 Mart seçimlerinde birlik olursak olur. Xelat’ta belediyeyi alırsak işte o zaman olacaktır, diyebiliriz. Bu yüzden Özgürlük Yürüyüşü devam ediyor ve 31 Mart ayına kadar devam edecek.  Zaman barış, başarı ve bu halkındır” diye belirtti. 
 
‘Bizim anlayışımız halk’
 
Xelet Belediyesi Eşbaşkan Adayı Abdülsamet Baycan, belediyecilik anlayışlarının sistem partileri ile aynı olmadığının altını çizerek şöyle konuştu: “Bizim belediyecelik anlayışımız demokratik, ekolojik paylaşımcı ve katılımcı bir anlayıştır. Bir kişinin karar verebileceği bir anlayış değildir. Bizim anlayışımız halkın olan halka vermektir. Başkalarına peşkeş çekmek anlayışı değildir.”
 
‘Halk iradesini sandığa taşıyacak’
 
Son olarak ise konuşan Xelat Belediyesi Eşbaşkan Adayı Zelal Yılmaz,  31 Mart seçimlerini zaferle sonuçlandıracaklarına inandıklarını dile getirdi. Çalışmalarını halkın talebine göre derleyeceklerini dile getiren Zelal, “Ahlat’ta yerel yönetim halkı sınıfsal gruplara ayırmış ve ötekileştirmiş. Burası Kürt mahallesi, Türk mahallesi şeklinde kutuplaştırılmış. Türk mahallerinde yollar yapılırken, Kürt mahallelerinde yollar çamurdan pislikten yürünmeyecek vaziyette. Sandığa gidip oy verdiğiniz zaman kendi vatandaşını ikinci sınıfa düşüren bu iktidarı düşünün. Tamda bu yoksulluğun artmasından sebep sofrasına oturduğum her yoksulun sofrasını zenginleştirmeden kalkmayacağım. Bu da sizlere sözüm olsun. İnanıyorum ki 31 Mart’ta halk zalime zulme karşı halk iradesini o sandığa taşıyacaktır. Zaman DEM’in zamanıdır” diye konuştu.
 
Açılış alkış, ıslık ve zılgıtlarla son buldu.
 
Pirxus (Ovakışla) Beldesi
 
DEM Parti'nin bir diğer seçim bürosu açılışı ise Pirxus (Ovakışla) beldesinde gerçekleştirildi. Açılışa çok sayıda yurttaş ile Bedlîs ilçe belediye eşbaşkan adayları ve Bedlîs Milletvekili Hüseyin Olan katılım gösterdi. Açılış öncesi yurttaşlar halay çekti. Alkışlar ve zılgıtların eksik olmadığı açılışta, Pirxus Belediye Eşbaşkan Adayları Baran Turan ve Dilan Uçar halkta tanıtıldı.
 
‘Zaman Pirxus zamanı’
 
Burada konuşan Dilan Uçar, yurttaşlara “Sizinle bir araya gelerek sorunlarınızı çözmek istiyoruz” dedi. Katılımcı bir anlayışla kapsayıcı bir belediyecilik anlayışını gerçekleştireceklerini belirtti. Dilan, “Bu süreçte sorunlarınızı daha iyi anlamak için bir platform kurmayı amaçlıyoruz. Ovakışla’nın güçlü bir şekilde temsiliyeti arzuluyoruz. Bu yolda yanımızda olmanızı ve deneyimlerinizi bizimle paylaşmanızı bekliyoruz. Birlikte daha güçlü ve yaşanabilir bir Ovakışla için elbirliğiyle çaba gösterelim. Zaman Pirxus zamanıdır” dedi.
 
‘Ovakışlayı alacağız’
 
Ardından konuşan Baran Turan ise şunları kaydetti:  “Ovakışlayı alacağız. 5 yıllık süreçte belediye imkanlarının nerelere harcandığını, belediye imkanlarının birilerine nasıl peşkeş çekildiğini hepiniz çok iyi gördünüz. 31 Mart’tan sonra belediyeyi aldığımızda belediyeciliğin nasıl olduğunu, şeffaf belediyeciliğin nasıl olduğunu göstereceğiz. Seçim için geziyoruz ve çamurdan evlere gidemiyoruz. İnşallah bu sefer belediyecilik hizmetlerini halkımıza eşit şekilde dağıtacağız ve bunun sözünü veriyoruz.” 
 
Açılış etkinliği halaylarla son buldu.