İki kentte yapılan gençlik şölenlerinde tecrit vurgusu

  • 21:50 27 Mart 2024
  • Siyaset
 
 
HABER MERKEZİ - DEM Partili gençlerin  Agirî ve Wan'da düzenledikleri gençlik şöleninde PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit  ve cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine dikkat çekilirken, kısa bir süre kalan yerel seçimler için “Bu seçim varlık yokluk seçimidir. Bu neden dolay hepimizin ayrı ayrı üzerine düşen tarihi sorumluluğu yerine getirmesini istiyoruz” denildi.
 
Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi  (DEM Parti) Agirî Gençlik Meclisi, kentte bir düğün salonunda gençlik şöleni düzenledi. Etkinliğe DEM Parti Agirî İl Örgütü, DEM Parti Agirî belediye eşbaşkan adayları, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, yüzlerce yurttaş ve genç katıldı. Etkinliğin yapıldığı salonda, “Artık hiçbir güç kimliğimizi, kültürümüzü ve dilimizi inkar etme kudretini kendinde görmeyecektir” ve “Kördüğüm olmuş bir toplumu çözüyor, sizin için bir toplumu yeniden başlatıyoruz” pankartları açılırken gençler sık sık, “Bijî Serok Apo”, “PKK halktır halk burada” ve “Şehîd Namirin” sloganları attı.
 
‘Rehavete kapılmamak gerekir’
 
Mücadelede yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşu sonrası, 1978 yılından bu yana Kürt mücadelesi tarihine yer verilen sinevizyon gösterisi yapıldı. Burada konuşan DEM Parti Agirî Belediye Eşbaşkan Adayı Hazal Aras, “Genç arkadaşlarla birlikte olmanın heyecanını yaşıyoruz. Tarih boyunca gençlik toplumun değiştirici ve dönüştürücü gücüne sahip olmuştur. Bugünde aynısın yaşıyoruz. Seçimlere sayılı günler kaldı. Adil olmayan bir seçim dönemi geçiyoruz. 2 aydır seçim çalışması yapıyoruz. Ama karşımızdaki güç hile, yalan başvuruyorlar. Bu süreçte genç arkadaşlarımızın emekleri çok fazladır. Bugünden sonrada genç arkadaşlarımızın elini taşın altına koymalıdır. Genç arkadaşlarımızın bütün tanıdıklarını ikna etmeye çalışmasını istiyoruz. Sandıklarda da görev almanızı istiyoruz. Rehavete kapılmamak gerekir. Bu seçim varlık yokluk seçimidir. Bu neden dolay hepimizin ayrı ayrı üzerine düşen tarihi sorumluluğu yerine getirmesini istiyoruz” dedi.
 
‘Kenti hırsızlardan kurtaralım’
 
DEM Parti Agirî belediye Eşbaşkan Adayı Mehmet Akkuş ise “Zaman Kürt halkının kazanma zamandır” diyerek, “Seçime 3 gün kalmış biz uyumuyoruz bizimle birlikte genç arkadaşlarımızda uyumuyor. Biz bu kenti bu yolsuzlardan, talancılardan ve hırsızlardan kurtulalım. Zaman Kürt halkının kazanma zamanıdır” diye belirtti.
 
Açlık grevine vurgu
 
Daha sonra konuşan DEM Parti Agirî Gençlik Meclisi üyesi Süleyman Cuşa ise PKK Lideri Abdullah Öcalan yönelik geliştiren mutlak tecrit ve cezaevlerinde tutsakların başlattığı dönüşümlü açlık grevi eylemine vurgu yaparken tecridi kınayarak, cezaevlerinde açlık grevi eylemini selamladı.
 
Wan
 
DEM Parti Wan Gençlik Meclisi de gençlik şöleni düzenledi. Şölene birçok kişinin yanı sıra DEM Parti Wan Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, DEM Parti Wan milletvekilleri Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Zülküf Uçar ile Mahmut Dindar katıldı. Bir düğün salonunda bir araya gelen gençler, “Selam olsun Newroz Ateşini Göklerde Yakanlara, Hûn ê me Qır Bıkın Xweli Sere We Be, Biji berxwedana zindanan û dayikan” yazılı pankartlar açarak, “Be Serok jîyan nabê”, “Bijî Berxwedana zindana” sloganları attı.
 
‘Kayyımları geldikleri yerlere göndereceğiz’
 
Buluşmada konuşan büyükşehir belediye eşbaşkan adayı Neslihan Şedal, “Gençlerimizin mücadelesi yıllardır bu faşist düzene karşı devam ediyor. Bundan sonrada devam edecektir. Gençlere yönelik özel savaş politikaları sürdürülüyor. En çokta genç kadınlara yönelik bu politikalar sürdürülüyor ama gençlerimiz mücadele ederek bu politikaları kentlerinden ve mahallelerinden koruyor. Bildiğiniz üzere önümüzde seçim var bizler bu seçimde iktidara gereken cevabı vererek kayyımları geldikleri yerlere göndereceğiz ” dedi.
 
Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan ise “Emeklerinizden ötürü sizlere teşekkür ediyorum. Seçimde de kayyımlara gereken cevap verilecektir. Halkımız yıllardır irade gaspına maruz kalıyor. Bu seçimde bu mağduriyete son verilecektir. Artık halkımız belediyelerini yönetecektir. Ve sizlere düşen görevde seçim günü gidip oylarınızı kullanarak kayyıma gereken cevabı vermektir” diye belirtti.
 
Tecride dikkat çekildi
 
Ardından konuşan DEM Parti Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, “25 yıldır Sayın Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen tecrit politikası devam ediyor. Bu tecritin herhangi bir hukuki boyutu yoktur. Bizler bu hukuksuzluğu kınıyoruz. Yine aynı şekilde aylardır bedenini açlık grevine bırakan arkadaşlarımızın direnişini selamlıyorum. Mücadeleleri sonuç bulacaktır. Yine bilindiği üzere 31 Mart Pazar günü yerel seçimlere gidiyoruz bu seçimde gereken cevap verilecektir halkın iradesini bir daha gasp edemeyecekler. Sizden de ricam seçim günü herkes sandıklara gidip oylarını kullanmalıdırlar bizler inanıyoruz ki Wan’da 14'te 14 yapacağız” diye konuştu.