Bazîd 31 Mart’a hazır: Coşkumuzu birlikte kutlayacağız

  • 14:10 28 Mart 2024
  • Siyaset
 
AGİRÎ - DEM Parti Bazîd İlçe Örgütü’nün gerçekleştirdiği mitingde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Seçime 3 gün kalmış bütün arkadaşlarımın kapı kapı, sokak sokak, gezelim ve insanlarımızı ikna edelim. 1 Nisan’da büyük bir coşkuyla başarımızı birlikte kutlayacağız. Herkesin gözü Bazîd’dedir. Çünkü Bazîd kahramanların şehridir” dedi. 
 
Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi  (DEM Parti) Bazîd İlçe Örgütü, Savaş Ay Lisesi önünde miting gerçekleştirdi. Mitinge Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır da katıldı. Binlerce kişinin katıldığı miting öncesi DEM Parti Bazîd İlçe Örgütü önünden miting alanına kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Halkın yoğun coşkusuyla karşılaşan kitle sık sık, “Bijî Serok Apo” ve “Bijî Berxwedana Zîndana” sloganları atarken, yürüyüşte, “Mutlaka kazanacağız” pankartı açıldı.
 
‘Sistem partilerini sandığa gömeceğiz’
 
Bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan DEM Parti Bazîd Belediye Eşbaşkan Adayı Kenan Alkan, “Halkımız yine kendi iradesine sahip çıkmak için alanlarda. Bu sadece bir belediye seçimi değil, bu ilçede yarattığı 8 yıllık yıkımların hesabını sormaktır. Biz halkımıza karşı her zaman haddimizi bileceğiz. Bugün de halkımızın karşısında haddimizi biliyoruz. Bağımsız aday Yıldız Acar kayyımın devamıdır. Bazîd Belediyesi’nde yolsuzluk cirit atıyor. Bu zihniyetten hesap sormaya geliyoruz. Biz kendimizi de kentimizi de birlikte yöneteceğiz. Sistem partilerini Bazîd’de sandığa gömeceğiz” dedi.
 
‘Kürtler sömürgeciliği kabul etmez’
 
Daha sonra konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, dünyada milyonlarca Kürt’ün özgürlüğü için ayakta olduğunu söyleyerek, “Günledir, aylardır çalışmalar yürütüyoruz ve seçim kampanyasının sonuna geldik.  Bazîd, özgürlük halayına hazırdır. Bu seçim Erdoğan ve Bahçeli için mühim bir seçimdir. Çünkü her yeri savaş alanına çevireceklerini söylüyorlar. Biz buna izin vermeyeceğiz. Biz, büyük bir güçle bu savaşın önünü keseceğiz. Seçimler Kürt halkının referandumudur ve Kürtlerin için kimlik mücadelesidir. Birlikte el ele verip 31 Mart’ta ülkemizi bu zalimlerden kurtaracağız. Kürt halkının iradesine güçleri yetmiyor ama Kürtlere karşı ahlaksız bir politika yürütüyorlar. Buradan söylüyoruz, asla başarılı olamayacaksınız. Bugün milyonlarca Kürt ve dostu seçim çalışması yürütüyor. Polis askerler bu seçimi yürütülenlere karşı halkımız ayakta ve iradesine sahip çıkıyor. Bizim kimsenin malında gözümüz yok. Ama başkasının sömürgeciliğini de kabul etmeyiz” ifadelerini kullandı.
 
‘Muhatap Öcalan’dır’
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Kürt sorunun demokratik çözümünün muhatabı olduğunu söyleyen Keskin sözlerine şöyle devam etti: “Yolumuz hakikat yoludur. Bütün halkımıza sesleniyoruz; bugüne kadar yanlış yoldan yürüyen Kürtler, sizin yeriniz halkınızın yanıdır.  Kürtler birlik olursa ancak zalim olan ve zulüm edenlere karşı başarılı olabilir. Mecliste iki kelime Kürtçe konuşanın mikrofonunu kapatıyorlar. O mikrofon halkımızın mikrofonudur. Biz Kürt’üz ve Kurdistanlıyız. Kürt sorununu demokratik bir yolla çözmek istiyoruz. Bunun için barış ve kardeşlik hukukuyla yaklaşıyoruz. Kürt sorunun demokratik çözümünün muhatabı Öcalan’dır” diye konuştu.
 
‘Bazîd kahramanların şehridir’
 
31 Mart’ta faşist zihniyete karşı cevap olacaklarını ifade eden Keskin, “Bazid’de 31 Mart’ta bu cevabı verecek. Seçime 3 gün kalmış bütün arkadaşlarımın kapı kapı, sokak sokak, gezelim ve insanlarımızı ikna edelim. 1 Nisan’da büyük bir coşkuyla başarımızı birlikte kutlayacağız. Herkesin gözü Bazîd’dedir. Çünkü Bazîd kahramanların şehridir. Hepimizin yolu açık olsun” diye konuştu.
 
Miting müzik ve halaylarla sona erdi.