İstanbul’un üç bölgesinde ittifak buluşması için bildiri dağıtıldı

  • 18:59 22 Eylül 2022
  • Güncel
İSTANBUL - Emek ve Özgürlük İttifakı temsilcileri, 24 Eylül’de Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirecekleri kitlesel halk buluşması öncesinde üç bölgede bildiriler dağıtarak halkı buluşmaya çağırdı.
 
İstanbul’da 25 Ağustos’ta Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde bir araya gelen Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Emek Partisi (EMEP), yeni ittifak isimleri “Emek ve Özgürlük İttifakı”nın duyurusunu yaparak halklara yeni bir çözüm olacaklarını ilan etti. 6 siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri, 24 Eylül Cumartesi günü İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Haliç Kongre Merkezi’nde kitlesel halk buluşması gerçekleştirecek. İşçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, farklı inanç grupları, ekolojistler ve siyasetçiler de dahil her kesimin renkleri ve talepleriyle hazırlıkları tamamlanan halk buluşmasına katılacağı bekleniyor.
 
Üç bölgede bildiri dağıtıldı 
 
Haftalardır buluşma için sokak sokak, mahalle mahalle çalışmalar yürütülürken bugün de İstanbul’un üç bölgesinde “Yola çıkıyoruz… Emek ve Özgürlük İttifakı halk buluşmasına davetlisiniz” başlıklı bildiriler dağıtıldı. Bakırköy Özgürlük Meydanı, Üsküdar Meydanı ve Beşiktaş Çarşısı’nda bir araya gelen ittifak temsilcileri, dağıttıkları bildiriler ile yurttaşları buluşmaya çağırdı.
 
Buluşmaya çağrı 
 
Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda 6 parti ve örgütün temsilcileri bir araya gelerek, giydikleri önlüklerle bildiri dağıtıp çağrılarda bulundu. Burada yapılan çağrıda, “Emek ve Özgürlük İttifakı olarak yola çıkıyoruz. Emek ve özgürlüğümüz için Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz halk buluşmasına bütün halkımız davetlidir. Ülke için, özgürlüklerimiz için, kardeşçe yaşamak için, barış için herkesi halk buluşmamıza bekliyoruz” denildi. Bildiri dağıtımı esnasında yoldan geçen yurttaşlar ise ittifak temsilcilerinin çağrısına büyük bir ilgi gösterdi.
 
Ardından etkinlik alkışlar eşliğinde son buldu.