Semra Güzel 23 gündür tecrit altında tutuluyor

  • 15:11 26 Eylül 2022
  • Güncel
 
İSTANBUL - Dokunulmazlığı kaldırılan ve 3 Eylül’de tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, 23 gündür tek kişilik hücrede tutuluyor.
 
Mart ayında dokunulmazlığı kaldırılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 2 Eylül’de İstanbul’da gözaltına alındı. Gözaltına alındığı sırada polis şiddetine maruz kalan Semra, 3 Eylül’de tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi.
 
Semra’nın tutuklandığı günden beri tek kişilik hücrede tutulduğu belirtildi. 23 gündür tek kişilik hücrede olan Semra’yı, 2 gün önce avukatı Veysi Eski ziyarete etti. Semra’nın moralinin ve sağlığının iyi olduğunu belirten Veysi, Semra’nın aynı davadan yargılanan bir kadın tutsağın yanına geçmek için 3 kere dilekçe verdiğini kaydetti. Semra’nın dilekçelerine hala dönüş olmadığını dile getiren Veysi, cezaevi yönetimi tarafından sözlü olarak olumsuz yanıt verildiğini aktardı.
 
Semra’nın tecrit nedeniyle zorlandığını, odasında radyo ve televizyonun olmadığını paylaşan Veysi, Semra’ya gönderilen kitapların ise yeni verildiğini söyledi.