‘Sandıklara sahip çıkın!’ çağrısı

  • 09:02 28 Mart 2024
  • Güncel
 
Elfazi Toral
 
MÛŞ - Halklara yararı olan tek partinin DEM Parti olduğunu söyleyen Mûşlu kadınlar, “Oylarımız irademizdir, DEM Parti kazanmalı” sözleriyle hem Kürt halkının hem de Kürtlerin dostlarına “Sandığa gitmeli ve iradelerine sahip çıkmalı” çağrısında bulundu.
 
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) rüzgarı il, ilçe, köy, ve mahallelerde çalışmalarla son hızıyla sürüyor. Seçim çalışmalarının yoğun geçtiği kentlerden biri de Mûş. Kentte, eşbaşkan adayları başta olmak üzere DEM Parti temsilcileri gidilmedik ev, çalmadık kapı bırakmadı. Mûş’u almakta kararlı olduklarını belirten DEM Parti Mûş İl eşbaşkanı Kadriye Tang ile Meclis üyesi adayı Şilan Nergiz, tüm halkların sandığa gitmesi gerektiği ve her  yurttaşın oy kullandığı sandığa sahip çıkması gerektiğini söyledi. 
 
Belediyecilik anlayışına vurgu!
 
Halkın kendisini bulabilmesi için yerel seçimlerin çok önemli olduğunu söyleyen İl Meclis üyesi adayı Şilan Nergiz, “Aynı zamanda halkın kendi kendini yönetebilmesi için de oy kullanması gerekiyor” dedi. Her yurttaşın kendi iradesine sahip çıkması gerektiğine iaşret eden Şilan, “Halkın kendisini yönetebilmesi ve koltuk sevdalısı olmak arasında çok fark var. O yüzden yerel yönetimler halkımız için çok önemli. Halkın istek ve arzuları doğrultusunda çalışmak önemli. Belediyecilik anlayışı çok önemli. Hak yenilmemesi için kentine kendisine bir katkı sağlayabilmesi için belediyecilik bu anlamda oldukça önem arz ediyor. Her seçmenin mutlaka oy kullanması gerekiyor. Her bir yurttaşın kendisine sahip çıkması gerekiyor. Özellikle Kürdistan bölgesinde bulunan illerde birçok gencin şehir dışında olduğunu tespit ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
‘Oylarımız bizim irademizdir’
 
Şehir dışına çalışmak için giden işçi emekçi yurttaşların olduğunu vurgulayan Şilan, sözlerine şöyle devam etti: “Buralarda iş imkânı sağlayamayan yurttaşlar batı kentlerinde yaşama tutunuyorlar. Çünkü Türkiye’de hiçbir gence iş imkânı sağlanmıyor” diye konuştu. Şilan, “Her hangi bir sosyal alan da sunulmuyor. Ve gençlerimiz metropollerde yaşamaya çalışıyorlar. Kimisi de göç etmek zorunda kalıyor. Ya da iş aramak için oraya gidiyor. Tam da bu nedenle gelip DEM Parti’ye oy kullanmaları gerekiyor. Kendilerine bir gelecek sağlayabilmek için oylarını kullanmaları gerekiyor. Oylarımız bizim irademizdir ve bu iradeye sahip çıkmalıyız. Her yurttaş kendi oyuna ve sandığına sahip çıkmalı. Daha iyi bir gelecek için daha iyi bir toplum için her bir yurttaşın inisiyatif alması gerekiyor. Nasıl bir iktidarla karşı karşıya kaldığımızı biliyoruz.  Bunu göz önünde bulundurarak hareket etmeliyiz. Her vatandaş kendine iradesine ve halkına sahip çıkmalıdır. Her yurttaş kendisine, memleketine, arkadaşlarına, komşusuna sahip çıkmalıdır. Bunlardan en önemlisi ve en başta gelen de sandıklardır. Çünkü bir sandığa sahip çıkmak bir kenti değiştirmek demektir” dedi. 
 
‘DEM Parti kazanmalı’
 
“Yerel seçim demek halk demektir” diyen Mûş İl Eşbaşkanı Kadriye, Tang, da “Birebir halkı ilgilendiren bir durum. Muhtarlıktan tutun, belediye ve belediye meclis üyelerine kadar hepsi de halka hizmet için var. Halka faydalı olabilmek için önemli mekanizmalar” diye belirtti. 
 
Mûş’ta kadınların yaşam alanlarında yok denecek kadar az görüldüğünü dile getiren Kadriye, “Kadınlar dört duvar arasında. Kadınlar sahada yok, işte yok, sosyal hayatta yok.  Eril zihniyetin hakimiyeti altında.  Onun için yerel yönetimler yaşadığımız kentte çok önem arz ediyor. Bu nedenle herkesin sandığa gitmesi lazım.  Ve kesinlikle belediyeleri kazanmamız gerekiyor. DEM Parti adaylarımız kazanmalı. Bunun için de elimizden geleni yapmalıyız” şeklinde konuştu.
 
‘Halklara yararı olan tek parti DEM Parti’
 
Kürt halkı ve Kürt halkının dostlarının elini taşın altına koyması gerektiğine işaret eden Kadriye, herkese oy kullanması çağrısında bulundu. “Herkes elini vicdanına koymalı” sözleriyle seslenen Kadriye, “Herkes kendi sandığına gitmelidir. İhtiyaç olan yerlerde müşahit ve sandık görevlisi olsun. O gün hepimize çok iş düşüyor. Sandık güvenliğini sağlamalıyız. Bu halkımız için önemli. Birçok yerde olduğu gibi burada da hayali seçmen taşıma çabası var. Diğer partiler elinden geleni yapıyor. Halklara yararı olan tek parti bizim partimiz. Onun için oylarımıza ve kendi irademize kendimiz sahip çıkmalıyız. Tek bir oyumuzun çalınmaması gerekiyor. Halkın oylarını ve iradesini gasp etmek isteyenler karşı korumamız gerekiyor. Halkımızı yanıltmamamız lazım. Parti olarak görevimiz yerine getiriyoruz ama halkın da kendi iradesine sahip çıkması gerekiyor. Tüm halkımız mutlaka ama mutlaka sandığa gitsin. Her yurttaş ‘Ben bir bireyim ve kendi bireysel irademe sahip çıkacağım’ demeli” sözlerini kullandı.