Demokrasi yürüyüşçüleri Gever’de: Mücadele edeceğiz

  • 11:14 11 Haziran 2024
  • Güncel
 
 
COLEMÊRG – Siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde başlayan “Demokrasi Yürüyüşü”nün ikinci gününde Gever’de düzenlenen yürüyüşte, faşizm yenilene kadar mücadele edileceği vurgulandı. 
 
Colemêrg’deki irade gaspına karşı 13 Haziran’da Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tevgera Jinên Azad (TJA),  Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Emek ve Özgürlük İttifakı, DEM Parti bileşenleri ve Sivil Toplum Örgütleri’nin (STÖ) öncülüğünde gerçekleşecek “Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz” şiarıyla düzenlenecek miting öncesi başlatılan “Demokrasi Yürüyüşü” ikinci gününde. Dün gece Gever’e varan yürüyüşçüler sabah saatlerinde DEM Parti ilçe binası önünde bir araya geldi. Yürüyüşe Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, milletvekilleri ile yurttaşlar katıldı. 
 
Yurttaşlar “Jin, jiyan, azadî”, “Kayyım defol, belediyeler bizimdir”, “Bijî berxwedana Colemêrg” sloganları attı. Yürüyüşün ardından konuşan DEM Parti İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut, halkları dayanışmaya davet etti. 
 
‘Halkımızın iradesi kazanacak’
 
Ardından konuşan DEM Parti Milletvekili Serhat Eren, “Faşizm Colemêrg’de yenilirse her yerde yenilir. Tüm halkımızı ve sivil toplum örgütlerini mitingimize davet ediyoruz. Kayyım politikalarına ancak böyle son verebiliriz. Bu yürüyüş, Kürt halkının iradesi iade edilmeden ve kayyım gaspı sona ermeden devam edecektir. Halkımızın iradesi kazanacak, halkımız belediyelerine sahip çıkacak. Gün bugündür. Kimin elinden ne geliyorsa yapmalıdır” dedi.
 
DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar da bir konuşma yaptı. 
 
Yürüyüşçüler, açıklamanın ardından Çelê’ye doğru yola çıktı.