TJA'dan Mêrdîn'de yürüyüş: Rojin'e ne oldu?

  • 16:39 20 Ekim 2024
  • Güncel
 
 
MÊRDÎN-  TJA, kadın katliamlarına ilişkin Kızıltepe Kavşağı’ndan, Karayolları Parkı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte, kadın katliamlarına karşı “Jin Jiyan Azadî” felsefesini yükseltme çağrısı yapıldı.  
 
Tevgera Jinen Azad  (TJA) kadın katliamlarına ilişkin Kızıltepe Kavşağı’ndan Karayolları Parkı’na yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte, “Kadın Cinayetleri Politiktir, Rojin Kabaiş’e Ne Oldu?” pankartı taşındı. Açıklamaya, DEM Parti milletvekilleri Beritan Güneş, Saliha Aydeniz, siyasetçi Gülser Yıldırım ve çok sayıda kadın katıldı.  Yürüyüşte sık sık, “Jin jiyan azadî” sloganları atıldı. 
 
‘Jin Jiyan Azadî felsefemizi yükseltelim’
 
Karayollarıı Parkı’na gelen kadınlar burada açıklama yaptı. Burada konuşan Beritan Güneş, “Jin jiyan azadî” ile kadınların özgür ve aydınlık bir gelecek kurduğunu  kaydetti. Beritan, “Bugün o aydınlık kimsenin eliyle karartılamaz. Tüm dünyada katledilen, tecavüze maruz kalan kadınlar, ‘jin jiyan azadî’ felsefesiyle mücadelelerini güçlendiriyor. Bizler özsavunmamızı güçlendirerek, ‘Jin jiyan azadî’ felsefesimizi yükseltmemiz lazım. Devletin kadınları koruyacak tek bir mekanizması var ama bizler buradayız, tek bir kadın yalnız değildir” dedi.  
 
Yapılan konuşmaların ardından açıklama, “Jin Jiyan Azadî” sloganları ile sona erdi.