Enternasyonallerin hazırladığı kitap İspanya'da tanıtılıyor

  • 15:33 16 Mayıs 2024
  • Dünya
HABER MERKEZİ - Bir grup enternasyonalin hazırladığı, “Jin Jiyan Azadî- Kurdistan Kadın Hareketinin Kalbi” adlı kitap İspanya’da okurlarla buluşuyor.
 
Kuzey ve Doğu Suriye’de Andrea Wolf Enstitüsü’nün Jineoloji çalışmaları kapsamında Kürt Kadın Hareketi içerisinde yer alan ve aynı zamanda Rojava Kadın Devrimi’ne öncülük eden kadınlarla yapılan röportajların “Mujer Vida Libertad-Desde el corazón del Movimiento de Mujeres de Kurdistan (Jin Jiyan Azadî- Kurdistan Kadın Hareketinin Kalbi) adıyla kitaba dönüştürülen proje, günlerdir İspanya’da okurla buluşuyor.
 
Bilgi paylaşımında da bulunuyorlar
 
Valencia ve Katalonya Jineoloji Akademisi tarafından düzenlenen okurla buluşma etkinliği Valencia turunu tamamladı .Kitabı okurla buluşturan Jineoloji Akademisi üyeleri Rojava Devrimi, kadın mücadelesi ve toplumsal gelişmeler hakkında da okurlarla bilgi paylaşımında bulundu.
 
Kitap, bir hafta boyunca Katalonya’nın Reus kentindeki Carrutxa Kültür Merkezi’nde, Tarragona kentindeki La Gata Insubmisa Toplum Merkezi, Balaguer kentindeki L'Argonauta Kütüphanesi, Lleida kentindeki La Irreductible Kütüphanesi, Barcelona’daki La Raposa Kütüphanesi ve son olarak Girona kentindeki Ateneu Salvadora Catà Toplum Merkezi'nde okurla buluşacak.