Urfa’da halk buluşması: Sayın Öcalan’ın özgürlük zamanı geldi

  • 18:13 27 Eylül 2022
  • Güncel
 
URFA - HDP Urfa İl Örgütü Viranşehir ilçesinde tüm engellere rağmen halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmada konuşan HDP’li Feleknas Uca, “Sayın Öcalan’ın özgür olma zamanı gelmiştir” dedi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü, merkez Eyyübiye ilçesinde bulunan tarihi Balıklıgöl Platosu'nda esnaf ziyareti, Viranşehir ilçesinde ise halk buluşması gerçekleştirdi. Balıklıgöl esnaf ziyaretine HDP milletvekilleri Feleknas Uca, Ayşe Sürücü, Ömer Öcalan, Nusrettin Maçin, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan ve çok sayıda partili katıldı. Tarihi Balıklıgöl ören yerinde başlayan ziyarette HDP heyeti esnaf ve yurttaşların yaşadıkları sorunları dinledi. 2023 seçimlerinde HDP'nin kilit parti olduğunu belirten bir yurttaş, Kürtlerin birlik olmasının önemli olduğunu vurguladı. 
 
‘Birlik lazım’
 
Heyet ile sohbet eden gençler de iktidara dönük şikayetlerini dile getirdi. Bir yurttaş, heyete "Bu memleketin yeniden ayakları üzerinde kalması gerekiyor, birlik lazım. Bizi kurtarın" dedi. Haşimiye Meydanı'nda bulunan Öz Diker Pasajı esnafları da kendilerine yer tahsis eden Urfa Büyükşehir Belediyesi'nin işyerlerini yıktığını, kendilerini mağdur ettiğini belirtti. HDP milletvekillerinin konuyu Meclis’e taşıdığını söyleyen esnaf, sorunun çözülmesini istedi. HDP'li heyet pasaj esnafına konu ile ilgili yetkililer ile görüşme ve çözüm üretmek için ellerinden geleni yapma sözü verdi.
 
‘Biz kapalı mekan partisi değiliz’
 
Heyet ardından Viranşehir ilçesine geçti. İlçe girişinde onlarca kişi tarafından karşılanan heyeti, HDP Viranşehir ilçe binası önünde de yurttaşlar alkış ve zılgıtlarla karşıladı. İlçe binasını ablukaya alan polisler, izin alınmadığı gerekçesi ile ilçe binası önünde halk buluşması yapılmasını engellemek istedi. Engellemeye tepki gösteren yurttaşlar, halaya durdu. Polisler dışarıda bulunan aralarında milletvekillerinin olduğu kitleye “müdahale” tehdidinde bulundu. Kitle polisin tutumuna ilçe binası önünde oturarak yanıt verirken, HDP'nin halk partisi olduğunun altını çizen Feleknas Uca, "Bizi kapalı alana sıkıştırmak, halktan koparmak istiyorlar ama biz kapalı mekanların partisi değiliz. Müdahale etmek ile bizi tehdit ediyorlar. Biz parti binasında değil dışarıda halkın arasında olacağız. Polisin tutumunu protesto etmek için dışarıda oturma eylemi yapacağız" dedi.
 
'Son çırpınışlar'
 
Kitle polisin tutumuna karşı bina önünde oturarak güncel gelişmelere dair sohbet etti. Sohbet esnasında Feleknas, şunları söyledi: "Tecrit politikasını her yere yaymak istiyorlar. Bizi binaya sıkıştırmak istiyorlar. Bizim eylemimiz buna bir cevaptır. Gidecekler bunlar son çırpınışları. Bu direniş hapse, kapalı mekanlara sıkıştırılamaz. Daha 4 duvar arasına sıkıştırılan, hapsedilen arkadaşlarımızı özgürleştireceğiz. Sayın Öcalan’ın özgür olma zamanı gelmiştir. Semra Güzel arkadaşımız nasıl direndiyse bu zihniyete karşı biz de direneceğiz."
 
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan da polisin tutumuna tepki göstererek, "Engellemelere rağmen halkla bir araya gelmeye devam edeceğiz. Hiçbir güç bizi halktan ayrı tutamaz. Buraya gelip buluşmaya katılan herkese teşekkür ederim" dedi.
 
Buluşma, siyasi gelişmeler üzerine yapılan sohbet ile son buldu.