Konak’ta halk buluşması

  • 17:27 28 Mart 2024
  • Siyaset
İZMİR - DEM Parti Konak İlçe Örgütü seçim çalışmaları kapsamında DEM Parti Konak ilçe binası önünde halk buluşması gerçekleştirdi.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Konak İlçe Örgütü, Çimentepe Mahallesi’nde bulunan ilçe binası önünde halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri, DEM Parti Konak Belediyesi eşbaşkan adayları Faraşin Gümüş, Ahmet Türk ve çok sayıda yurttaş katıldı. Coşkuyla geçen halk buluşmasında kitle sık sık “Bijî berxwedana zindanan” sloganını attı.
 
 ‘Kadın özgürlükçü anlayışımızı beraber inşa edeceğiz’
 
Buluşmada söz alan DEM Parti Konak Belediyesi Eşbaşkan Adayı Faraşin Gümüş, İzmir genelinde ve Konak ilçesinde halkın desteğiyle çok başarılı bir seçim süreci yaşadıklarını söyleyerek, “31 Mart’tan sonra da eminim ki bunun sonuçlarını en güzel şekilde yaşayacağız. Ve ekolojik, kadın özgürlükçü yerel yönetim anlayışımızı İzmir’de de Konak’ta da hep beraber inşa edeceğiz. Biz alanlarda da sokaklarda da gördük ki halkımız değişim istiyor, yenilik istiyor. Gençliğin enerjisiyle, kadının gücüyle eşitliğin barışın gelmesini istiyor. Ve bizler diyoruz ki tam da bunun zamanıdır. DEM bunun için geldi. Dem dema me ye diyoruz” dedi.
 
Hareketli seçmen çağrısı
 
Seçime sayılı gün kaldığını hatırlatan Faraşin, herkesin üzerinde tarihi bir sorumluluk olduğunu ifade etti. Faraşin son olarak şu ifadelere yer verdi: “Halkımıza duyarlılık çağrısında bulunmak istiyorum. 1 oy 1 oydur 1 oy çok şeydir çok şeyi değiştirir. Oyumuza sandıklarımıza sahip çıkalım. Özellikle Kurdistan’da kayyımları sandığa gömmek için belediyelerimizi bizim olanı geri almak için oyumuz oradaysa kullanmaya gidelim. Partimizin hareketli seçmen çalışması mevcut bunları bildirelim varsa çevrenizdekilere çağrısını yapalım bu hepimizin sorumluluğundadır.”
 
‘Üçüncü yol, bizim yolumuzdur’
 
Ardından söz alan DEM Parti Konak Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk de bu seçimde kimseye kazandırma veya kaybettirme niyetinde olmadıklarını belirtti. Ahmet, “Bizim amacımız bu seçimi kazanmak. Halkımıza bir seçenek sunduk. Üçüncü yol seçeneği. Bu yol kimseye ne resttir ne de jesttir. Üçüncü yol, annelerin, kadınların, çocukların, gençlerin, engellilerin, ezilen tüm halkın yoludur. Üçüncü yol, bizim yolumuzdur” ifadelerini kullandı.
 
‘Hiçbir tecrit politikası sürdürülebilir değildir’
 
Son olarak konuşan DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın ise, yerel seçimlere PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecridin kırılması için cezaevlerinde başlatılan açlık grevleri sürecinde gidildiğini belirtti. İbrahim, “Bu tecrit politikasıyla Türkiye tarihinde görülmemiş bir hukuksuzluk yaşanmıştır. Dünyada böyle bir örnek de yoktur. Hiçbir tecrit politikası da sürdürülebilir değildir. Asla devam etmesini kabul etmeyeceğiz. Yüz günü geçen açlık grevi sürüyor. Cezaevindeki arkadaşlarımızın açlık grevini buradan selamlıyorum” diye konuştu.
 
Halk buluşması halaylar eşliğinde sona erdi.