Federe Kürdistanlı siyasetçilerden DBP’ye ziyaret

  • 14:47 26 Eylül 2022
  • Güncel
DİYARBAKIR - Federe Kürdistan Bölgesi'nden siyasetçi kadınlar, DBP’yi ziyaret ederek, Kürt halkının ulusal birliğinin önemini vurgulayarak, “İran ve Rojhilat’ta başlatılan serhildanı büyütmek gerekiyor. Kürtlerin ulusal birliğinin sağlanmasına biz kadınlar öncülük yapmalıyız” dedi. 
 
Federe Kürdistan Bölgesi'nden, Tevgera Jinên Azad’ın (TJA) 4’üncü konferansına katılan Kürdistan Parlamenterler Birliği, Goran Hareketi ve Hizbî Şui Kürdistan Partisi’nden kadınlar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İrtibat Bürosu’nu ziyaret etti. Kadınlara Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Feleknas Uca eşlik etti. 
 
Heyeti, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, DBP Kadın Meclisi Sözcüsü Aynur Sarıca, DBP Diplomasi Eş Sözcüsü Asiye Kolçak karşıladı.
 
‘İran ve Rojhilat’ta ki direnişi büyütmek gerekiyor’
 
Kadınlar, HDP’li Feleknas Uca’ya teşekkür ederek Kürdistan’da yürütülen savaş politikalarına değindi. Savaşa karşı kadınların neler yapması gerektiğini belirten kadınlar, “Bir daha ki TJA konferansında 4 parça Kürdistan’da yaşayan kadınların katılmasını umut ediyoruz. 4 parça Kürdistan’dan kadınların birlik olması bizim için çok önemlidir. Şuan Kürdistan’ın tamamında bir savaş yaşanıyor. Bu savaşa ‘dur’ demek biz kadınların temel görevidir. İran’da Jina Mahsa Amini’nin katledilmesini kınıyoruz, orada başlayan direnişi de selamlıyoruz. İran ve Rojhilat’ta başlatılan serhildanı büyütmek gerekiyor. Kürtlerin ulusal birliğinin sağlanmasını biz kadınlar yapmalıyız” diye konuştu. 
 
‘Ulusal birlik için mücadele etmeliyiz’
 
Ardından konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, “Biz kadınlar Kürdistan’ı dört parça olarak görmeliyiz. Kadınlar olarak evet farklı partilerde çalışma yürütüyoruz. Ancak Kürt ulusal birliği için mücadele etmeliyiz. Çünkü Kürt halkının düşmanı bellidir. Bundan kaynaklı Kürt halkının sürekli parçalı olmasını istiyorlar. Jina Mahsa Amini’nin katledilmesi tüm Kürt kadınlarına bir mesajdır. Başur’da Kürt halkının kazanımlarına yönelik ciddi bir saldırı var. Kadınlara düşen de ulusal birliği sağlamak ve savaşa ‘hayır’ demektir” ifadelerini kullandı. 
 
‘Özgürlük yakındır’ 
 
Saliha, Kürt halkının kazanımları içim çok büyük bedeller verdiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Başur’un kazanımları için az bedel verilmedi. Aynı şekilde Rojava ve için de öyle. Bundan kaynaklı kazanımlarımıza sahip çıkmak zorundayız. Barış ve özgürlük için direnen ve en büyük bedeli veren kadınlardır. Bundan kaynaklı da bizim daha çok mücadele etmemiz gerekiyor. Dört parça Kürdistan’da Kürtler özgürlüğünü elde etme sürecine gelmişler, bunu tarih yazacaktır. Özgürlük yakındır.” 
 
Heyet, görüşmenin ardından DBP İrtibat Bürosu’ndan ayrıldı.