Emine Şenyaşar hakkındaki davanın reddi talebi

  • 16:35 25 Nisan 2024
  • Hukuk
 
RIHA - Emine Şenyaşar hakkında "devletin yargı organlarını alenen aşağılama" iddiası ile açılan davada savcı davanın reddini talep etti.
 
Riha’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar hakkında “devletin yargı organlarını alenen aşağılama” iddiası ile açılan davanın 4'üncü duruşması görüldü. Urfa 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Ankara'da Adalet Bakanlığı önünde sürdürdüğü Adalet Nöbeti eylemi nedeniyle Emine katılamazken, avukatları hazır bulundu.
 
Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada konuşan Emine’nin avukatı Ali Arslan, dosyada somut delil olmadığını belirterek, müvekkilinin beraatını talep etti.
 
Ardından esas hakkında mütalaasını sunan savcı, Emine Şenyaşar hakkında benzer suçlama ile Urfa 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde bir yargılama yapıldığı, davaların mükerrer olduğu gerekçesi ile reddine karar verilmesini talep etti.
 
‘Davanın reddi değil, beraat kararı verilmeli’
 
Mütalaaya karşı söz alan avukat Ali, mütalaaya katılmadıklarının altını çizerek "Davanın reddi değil, beraat kararı verilmeli. Mükerrer olduğu söylenen dosyada isnat edilen suçun tarihi farklıdır. Dosyalar arasında hukuki ve fiili bir irtibat yok. Söz konusu iddialar dayanaksız. Bu nedenle davanın reddi değil, beraat kararı verilmesi gerek” dedi.
 
Ardından söz alan Şenyaşar'ın avukatları Ahmet Taş ve Mehmet Fatih Düzkan da davanın reddini değil, beraat kararı verilmesi gerektiğini söyledi. 
 
Duruşma ertelendi
 
Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, dosyaların birleştirilmesi için Urfa 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ne müzekkere yazılmasına karar verdi. Duruşma 9 Mayıs’a ertelendi.
 
31 soruşturma, 11 dava
 
Emine hakkında katledilen eşi ve çocukları için Adalet Nöbeti tutmaya başladığı 9 Mart 2021 tarihinden bu yana benzer suçlamalarla 31 soruşturma başlatıldı, bunlardan 11'i davaya dönüştü.