Rozerin Kalkan’ın tahliyesi 11 ay ertelendi!

  • 14:46 17 Nisan 2024
  • Güncel
 
MÊRDÎN - Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutulan Rozerin Kalkan’ın tahliyesi Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu tarafından "taraflı koğuşta kaldığı" iddiasıyla 11 ay ertelendi. 
 
Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutulan Rozerin Kalkan’ın tahliyesi engellendi. 11 Ağustos 2016 yılında “Örgüt üyesi olma” iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konulan Rozerin’in dün tahliye edilmesi beklenirken, İdare ve Gözlem Kurulu kararıyla tahliyesinin engellendiği öğrenildi. 
 
Tahliyesini bekleyen ailesini arayan Rozerin, tahliyesinin 11 ay ertelendiğini bildirdi. Telefon görüşmesinde, Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu tarafından önceki hafta çağrıldığını ve önceki gün kendisine “Taraflı koğuşlarda kalmak” ve “Örgüt içinde aktif olmak” iddiasıyla şartlı tahliyesinin gerçekleşmeyeceğinin bildirildiğini söyleyen Rozerin, tahliyesinin 11 ay ertelendiğini, kendisinin de bu duruma itiraz ettiğini aktardı. 
 
Aile İHD’ye başvurdu
 
Haberi alan ailesi İnsan Hakları Derneği (İHD) Mêrdîn Şubesi'ne başvuruda bulundu. Anne Şerife Kalkan, kızının 2 hafta önce aradığında kurulun kendisi ile görüşmek istediğini, kızının da görüşmeyi kabul etmediğini söyledi. Henüz bir cevap gelmediği için tahliye işlemlerini başlatması amacıyla avukatının cezaevine gittiğini ifade eden Şerife, “Daha avukat yolda iken Rozerin aradı ve cezasının 11 ay uzatıldığını söyledi. Rozerin cezasını bitirdi. 11 ay uzatılması kabul edilecek bir durum değil” dedi. Kızının cezasının uzatılmasına neden gösterilen gerekçeleri kabul etmediklerini ifade eden Şerife, “Dört duvar arasındaki bir insan ne yapabilir? Keyfi muamele yapıyorlar. Sabah erken kalktık, keyifliydik gelecek diye. Avukat bize iyi haberi verecek diye bekledik ama olmadı. Bunun karşısında biz de baş eğmiyoruz. Pişman değiliz, kabul de etmiyoruz. Pişman olunacak bir şey yapmadılar ki, pişman olduklarını söylesinler” dedi.