‘Özel Savaşa Karşı Gençler Sahada’ turnuvası başlıyor

  • 10:35 18 Nisan 2024
  • Güncel
ANKARA - DEM Parti Gençlik Meclisi, "Özel Savaşa Karşı Gençler Sahada" şiarıyla Gülistan Doku adına futbol turnuvası başlatarak, özel savaşa karşı gençleri bilinçlendirme ve örgütlendirme çalışmalarını sürdüreceğini duyurdu.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti )Gençlik Meclisi, Gülistan Doku Futbol Turnuvası’na ilişkin DEM Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Gençlik Meclisi adına basın metninin Türkçesini Edanur İbrahimoğlu, Kürtçesini ise Oğuzhan Azbay okudu. 
 
Özel savaş teknikleri
 
Egemenlerin toplumun özünü hedef almak için gençleri seçtiğini belirten Edanur, “Toplumun özünü ve hakikatini hedef alan egemenler bu amaçlarına ulaşmak için hedeflerine ilk olarak gençleri, özellikle de genç kadınları alıyor. Değişimin öncüsü olanların, devrimci tutum gösterenlerin başta kadınlar ve gençler olduğunu çok iyi bilen egemenler, en büyük ve kirli saldırılarını da bizlere yönelik planlıyor. Bugün, bu saldırıları kirli politikalarla birleştirip özel savaş teknikleriyle yürütüyor. Uyuşturucu, fuhuş, ajanlaştırma, asimilasyon ve zorunlu göç ile gençler ve özelde genç kadınlar toplumdan, örgütlü yaşamdan ve ülkesinden uzaklaştırılarak bireysel ve sahte bir yaşama yönlendiriliyor” sözlerini kullandı.
 
‘Ajanlaştırma çabalarına göçertme politikalarına karşı sahaya çıkıyoruz’
 
Edanur devamında şu ifadeleri kullandı: “DEM Parti Gençlik Meclisi olarak Ağustos ayında ‘Özel Savaşa Karşı Görkemli Direniş’ şiarı ile bir kampanya başlatmıştık. Bu kampanya çerçevesinde genç arkadaşlarımızı özel savaşa karşı bilinçlendirme ve örgütleme çalışmalarımız devam ediyor. Bugün biliyoruz ki gençleri ve toplumu esir almak için yürütülen özel savaş politikalarının en yaygın olanlarından biri endüstriyel spor ve özelde de futboldur. Sistem, şoven ve cinsiyetçi endüstriyel futbol ile gençleri ve toplumu uyuşturarak yüksek karlar elde etmekte ve kendi devamlılığını sağlamaktadır. Bu nedenle geleneksel olarak sistemin futboluna alternatif futbol turnuvaları düzenliyoruz. Bu yıl da ‘Özel Savaşa Karşı Gençler Sahada’ diyerek Gülistan Doku adına bir futbol turnuvası düzenleyeceğimizi genç arkadaşlarımıza ve halkımıza duyuruyoruz. Bizlere uygulanan yıldırma politikalarına karşı sahaya çıkıyoruz, ajanlaştırma çabalarına, göçertme politikalarına karşı sahaya çıkıyoruz, özgürlüğümüze elimizden almaya çalışanlara karşı sahaya çıkıyoruz!
 
Gülistan Doku Turnuvası yapılacak
 
Futbol turnuvamız hem endüstriyel futbola bir alternatif olacak hem de cinsiyetçi, şoven ulus-devlet paradigmasını ifşa edecektir. Gülistan Doku arkadaşımızın ismini seçmemiz tesadüfi değildir. Kapitalist modernite sistemi bugün dünyada ve özelde Kürdistan'da genç kadınları hapsetmeye çalışmaktadır. Çeşitli yöntemlerle cinsiyetçilik ideolojisini yaymaktadır. Gülistan arkadaşımızın kaybedilmesi ve bulunmasına yönelik devlet yetkililerinin eylemsizliği bu sistemin cinsiyetçi yüzünü de bizlere göstermeye devam etmektedir. Turnuvamız egemenlerin yürüttüğü tüm bu kirli savaş yöntemlerine karşı bir adım olacaktır. Gençliğin örgütlü yapısını güçlendirecek güçlenen bu örgütselliğimiz ile demokratik hareketimizi yükselteceğiz! Bu kapsamda turnuvamızı Gülistan Doku ismiyle düzenliyor, özel savaşın bu turnuva ile İfşa edileceğini biliyoruz. Bin 565 gündür sormaktan bıkmadığımız soruyu bu turnuvanın duyurusu ile tekrar soruyoruz: Gülistan Doku nerede? Bütün genç arkadaşlarımız 21 Mayıs’a kadar DEM Parti il ve İlçe örgütlerimize giderek turnuvamıza katılmak için ismini yazdırabilir. Özellikle genç kadın arkadaşlarımızın turnuvaya katılarak kadın düşmanlığına karşı güçlü bir tutum sergilemesini ve kadınlara biçilen cinsiyetçi rolleri ters yüz etmesini istiyoruz.”