Sınır Tanımayan Palyaçolar Mereş’te

  • 21:31 22 Mart 2023
  • Çocuk
MEREŞ – Sınır Tanımayan Palyaçolar, Bezarcix’in 5 ayrı noktasında çocuklar ile bir araya gelerek oyunlarını sergiledi.
 
22 yıldır travmalı çocuk ve kadınlar için 12 farklı ülkede çalışma yürüten Sınır Tanımayan Palyaçolar, yönünü 6 Şubat’ta depremin merkez üssü olan Mereş’e verdi. Çadırda yaşayan depremzede çocuklar için hazırladıkları oyunları sergileyen ekip, 5 noktada çocuklar ile buluştu.  
 
Yoğun ilgi gördüler
 
Gün içinde ilk olarak Mereş’in Bezarcix ilçesine bağlı Narlı beldesini ziyaret eden ekip, burada Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Deprem Koordinasyon çadırlarında çocuklar için oluşturtulan oyun alanını ziyaret etti. Burada çocuklar için hazırladıkları özel oyunları sahneleyen Sınır Tanımayan Palyaçolar, çocuklardan yoğun ilgi aldı. Etkinliğe çocukların aileleri de katılım gösterdi. 
 
Çocuklara büyük moral
 
Sınır Tanımayan Palyaçolar daha sonra ise Bezarcix merkezde KESK ve AFAD çadırları ve Menderes Çadır Kent’i ziyaret ederek burada çocuklar için etkinlik düzenledi. Burada da yoğun ilgi ile karşılanan ekip, daha sonra Bezarcix’a bağlı Şahintepe köyüne giderek çocuklar için etkinlik düzenledi. Çocuklar ile oyunlar oynayan palyaço ekibi, son olarak da Tetirlik köyünde çocuklar için etkinlik düzenledi. Gün boyu yoğun ilgi ile karşılanan ve çocuklara da moral veren Sınır Tanımayan Palyaçolar’ın yarın da köy ziyaretlerine devam edecek.