Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’ne başvurular başladı

  • 14:59 6 Mart 2023
  • Kültür Sanat
HABER MERKEZİ - 26’ncısı “Daha Fazlası, Daha Azı Değil” temasıyla düzenlenecek Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali için başvurular başladı.
 
Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bu yıl 31 Mayıs - 7 Haziran 2023 tarihleri arasında 26’ncısını düzenleyecek. Bu yıl “Daha Fazlası, Daha Azı Değil” temasıyla gerçekleştirilecek olan festivale başvurular da başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kadın sinemacıların ulusal ve uluslararası uzun metraj, belgesel ve kısa filmleri festival kapsamında sinemaseverlerle buluşacak.
 
Başvurular başladı
 
Festivalde, filmleriyle yer almak isteyen kadın sinemacılar için başvurular festivalin web sitesi üzerinden başladı. 20 Mart’ta kadar başvuruların alınacağı festivalde yer alacak filmlerin 2022 ya da 2023 yapımı ve yönetmenlerinden en az birinin kadın olması gerekiyor.
 
Festival kapsamında her yıl verilen Onur Ödülü, Bilge Olgaç Başarı Ödülü ve Genç Cadı Ödülü sahipleri ve program detaylarının önümüzdeki günlerde paylaşılması bekleniyor.