Pippa Bacca’nın yolculuğu devam ediyor

  • 16:57 21 Mart 2023
  • Kültür Sanat
 
ANKARA - “Barış Gelini” Pippa Bacca’nın isteğine dikkat çekmek isteyen Tiyatro İklimler,  Pippa için oyun yazdı ve sahneledi. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde “Pippa Adında Barış” oyunu, seyircisiyle buluşuyor.
 
İsmet Çetinkaya’nın yazdığı, Dilek Yıldız’ın yönettiği oyun İstanbul ve Ankara'da seyircisi ile buluşacak. “Barış Gelini” olarak bilinen Pippa Bacca, Dünya barışı için 2008 yılında arkadaşı Silvia Moro ile Milano’dan çıktığı yolculuğu sırasında, Türkiye’de katledildi. Pippa'nın katledilmesi, dünyayı yasa boğmuş, katili ise iyi hal indirimi ile 30 yıl ceza almıştı. 
 
Barışa bir ağıt
 
“Pippa Adında Barış” ismiyle sahnelenen oyun, dünyadaki savaşlara, katliamlara ve Pippa'nın yarım kalmış yolculuğuna bir ağıt hediye ediyor. Oyunun yönetmenliğini de üstlenen, tiyatro oyuncusu olan Dilek Yıldız, “ Bacca’nın cinayetine genellikle kadın cinayeti üzerinden bakıldı, Bacca’nın Dünya Barışı için bir eylemi vardı. Biz, onun eyleminin amacını dile getirmek istedik. Barış söylemini öne çıkartmak istedik. Pippa, bilindiği gibi Türkiye’den Suriye’ye yolculuğunu devam ettirecekti ve Pippa’nın öldürülmesinden sonra sırasıyla tüm bölge ülkelerini ve halklarını etkileyen, ülkelerini terk etmeye zorlayan savaşlar çıktı. Pippa’nın Barış istediği ve varamadığı tüm bölgelere, katliamlar ve savaşlar ulaştı” ifadeleriyle Pippa’nın eylemine dikkat çekerek, oyunun iki bölümden oluşan lirik bir anlatı olduğunun da altını çizdi. 
 
Pippa’nın barış yolculuğu, Ankara Tiyatro severleri için Dünya Tiyatrolar Günü’nde 27 Mart’ta Düşkapanı Sanat Merkezi’nde sahnelenecek. İstanbul'da ise Altkat Sanat Tiyatrosu'nda ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi Ruhi Su Sahnesi'nde 30-31 Mart tarihlerinde izleyicilerle buluşacak. 
 
Oyunun biletlerine, biletinial.com adresinden ulaşılabiliyor. 
 
“Pippa Adında Barış” oyunu, yurt içi ve yurt dışında turnelere hazırlanıyor.