Emine Şenyaşar: Bu Ramazan’da da adliye önündeyim

  • 13:01 22 Mart 2023
  • Güncel
 
RIHA - Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında Urfa Adliyesi önünde iftar yapan Emine Şenyaşar, “Adalet sağlanmadığı takdirde bu yıl da adliye önünde iftar yapacağız” dedi. 
 
Riha'nın (Urfa) Pirsûs (Suruç) ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 730’uncu gününde. 
 
Pirsûs’tan Urfa Adliyesi'ne gelen Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar "Şenyaşar ailesi için adalet” yazılı pankartın önünde nöbeti başlattı. 
 
Nöbet yerine "Adalet" yazılı dövizlerle gelen Şenyaşarlar bir kez daha adalet talebini yineledi. Geçen yıl Ramazan ayında bütün iftarlarını adliye önünde açtıklarını hatırlatan Ferit Şenyaşar, annenin bu yıl çocuklarıyla birlikte evde iftarını açmak istediğini, ancak adalet sağlanmadığı için bu yılda adliye önünde olacağını söyledi. 
 
İbrahim Yıldız’ın ölümüne ilişkin
 
Celal Şenyaşar'ı öldürmekten, Adil Şenyaşar'ı yaralamak suçundan 5 yıldır hakkında yakalama kararı bulunan İbrahim Yıldız’ın tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini hatırlatan Ferit, “Hakkında yakalama kararı bulunan milletvekillinin yeğeni evleniyor, çocuk sahibi oluyor, özel bir hastanede ameliyat oluyor. Ancak polis bu kişiyi gözaltına almıyor. Ölmesine yakın gözaltı yapıyor, ölünce de otopsisi yapılıyor, ailesine teslim ediyor” diye belirtti. 
 
‘Açıklama bekliyoruz’
 
“Bu hukuki bir skandaldır” diyen Ferit, aile olarak bir açıklama beklediklerini söyledi. 
 
Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’na çağrı yapan Ferit, “Bu olayla ilgili resmi bir açıklama istiyoruz. Bir yetkili çıkıp bu anlatılanlar gerçek dışıdır desin. Katliamı yapan milletvekilli ve ailesidir. Hakkında yakalama kararı bulunan milletvekillinin yeğeni, milletvekillinin koruması altında hastaneye gidip ameliyat olabiliyor” şeklinde konuştu. 
 
Bu Ramazan’da da adliye önündeler
 
Emine Şenyaşar da, adalet sağlanmayana kadar adliye önünde oturmaya devam edeceğini vurgulayarak, “Geçen yıl Ramazan ayında adliye önünde orucumu açtım. Adalet sağlanmadığı takdirde bu yıl da adliye önünde iftar yapacağız. Vicdanları yok bunların, ben her akşam torunlarımı evde bırakıp, burada iftar yapıyorum” dedi.