İşkence faili polisler hakkında suç duyurusu

  • 16:27 22 Mart 2023
  • Hukuk
 
AMED - Amed Barosu, Licê’de çocuğa işkence ederek katletme girişiminde bulunan polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Amed Barosu, Licê ilçesinde dün akşam 14 yaşındaki çocuğa işkence eden ve ağzını, ellerini bağlayarak bataklığa atan polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Amed Barosu’nun yayınladığı yazılı açıklamada, “21 Mart 2023 tarihinde, Lice ilçesinde 14 yaşındaki Y.D.’nin polis olduğu belirtilen kişilerce hukuk dışı alıkonularak işkence, insanlık dışı ve kötü muamele yasağını ihlal edici fiziki ve sözlü saldırıda bulunulduğu iddialarına ilişkin olarak 'İşkence ve Kötü Muamele', 'Kasten Yaralama', 'Kişiyi Özgürlüğünden Yoksun Bırakma', 'Tehdit' ve 'Hakaret'ten dolayı suç duyurusunda bulunuldu” denildi. Açıklamada, ifade ve hukuki sürecin takipçisi olunacağı vurgulandı.
 
Ne olmuştu?
 
Amed’in Licê ilçesinde dün akşam 10 yaşında bir arkadaşıyla evine dönerken polis tarafından durdurulan Y.D. (14) isimli çocuk, kaçırılarak işkence edildi. Çocuk, önce bir köy yoluna tenha bir araziye götürüldü. Türk olduğu söylenmeye zorlanan Y.D., ardından da “Kürtlere küfret, İstiklal Marşı’nı oku” denilerek işkence edildi. Çocuk, ağzı ve elleri bağlı bir şekilde dere kenarında bataklığa bırakıldı. Gece karanlığında bir köylünün fark etmesi üzerine hastaneye kaldırılan çocuk, bir gözünü kaybetme riskiyle karşı karşıya.