‘Adalet’ pankartını Meclis’e asacaklar

  • 13:20 5 Haziran 2023
  • Güncel
RIHA - Adalet Nöbeti’ni Ferit Şenyaşar, yeni bakanın sorumluluğunu yerine getirmemesi halinde “adalet” yazılı pankartlarını Meclis’e asacaklarını aktardı. 
 
Riha'nın (Urfa) Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 805’inci gününde devam ediyor.
 
Pirsûs’taki evlerinden Urfa Adliyesi önüne gelen Emine ve Ferit Şenyaşar, “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda nöbete başladı. Adliye önünde bulunan beton bariyerlere "Şenyaşar ailesi için adalet" yazılı pankartı asan aile, yolu adliyeye düşen yurttaşlara yaşananlara dair bilgi verdi.  
 
Adalet gelmezse pankart Meclis’e asılacak
 
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar, adalet mücadelesini Ankara’da devam ettirdiğini ve bugün annesine destek için adliye önüne geldiğini aktardı. Ferit, “Bundan sonra ben adalet mücadelemizi Ankara’da sürdüreceğim. Anne de adalet gelene kadar adliye önünde nöbeti sürdürecek. Dün Adalet Bakanı değişti. Yılmaz Tunç yeni Adalet Bakanı seçildi. Bizim çağrımız; tebrikleri kabul etmesin, ülkede genel bir adaletsizlik var. Türkiye’de üstünlerin hukuku var, bu adaletsizliklerin en büyüğü Urfa Adliyesi önünde meydana geliyor. Daha önce görüştüğümüz bütün yetkililer ‘zamanı gelince gerçekler ortaya çıkacak’ dediler” şeklinde konuştu. 
 
‘Gerçekler ortada’
 
Katliama dair süren davanın sonuçlanmasını isteyen Ferit, “Artık herkes görevini yerine getirsin. Bütün gerçekler ortada. Gerçeklerin ortaya çıkmasını engelleyen herkes bu suça ortak oluyor. Yeni Adalet Bakanı gerekeni yapmaz ise annem ile birlikte burada astığımız pankartı Ankara’da Meclis’e de asacağız. Bakanlığın kapısına da asacağız. Geç gelen adalet, adalet değildir” mesajı verdi.