Ayşe Hiso: CPT Türkiye’nin çıkarlarını koruyor

  • 09:05 29 Mayıs 2023
  • Güncel
 
Mîdye Miqted
 
HELEB - PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecrit ile uluslararası komplonun birbiri ile bağlantılı olduğunu söyleyen PYD Genel Meclisi Üyesi Ayşe Hiso, uluslararası kurumlar ve CPT’nin sessizliğinin de Türkiye’nin çıkarlarını koruma temelinde olduğunu vurguladı.  
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan’dan 25 Mart 2021 tarihinden bu yana hiçbir haber alınamıyor. Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğü için eylemler ve hukuki girişimler  de sürüyor. Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride ilişkin Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi üyesi Ayşe Hiso, değerlendirmelerde bulundu.
 
‘Demokratik Ulus sistemi hedef alınıyor’
 
“Birkaç yıldır Önder Apo üzerindeki tecrit giderek ağırlaşıyor” diyen Ayşe, “Önderliğe yönelik komplo, bugün uygulanan tecditten birbiri ile bağlantılı. Temelinde de Demokratik Ulus sistemini hedef alma  var” değerlendirmesi yaptı. 
 
‘CPT Türk devletinin çıkarlarını koruyor’
 
Ayşe, demokrasi adına çalışma yürüten ve bunun için çağrılar yapan tüm kurum ve örgütlerin özellikle de Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi’nin (CPT) Türkiye’nin çıkarlarını koruduğunu söyledi. Ayşe, şöyle devam etti: “Hepsi ortak. Kendi içlerinde Önderliğin Demokratik Ulus projesini kendileri için tehlike olarak görüyorlar.  Çünkü bu proje kapitalist güçlere karşı geliştirilmiş. Demokratik Ulus Projesi Ortadoğu’daki bir çok sorunun çözümünü içeriyor. Demokratik Ulus Projesi pratikte de yaşam buldu ve tüm kapitalist güçler için tehlike. Bu yüzden de tecrit ağırlaştırıldı .”
 
‘Misakı milli sınırlarına dönmek istiyorlar’
 
Türkiye’nin misakı milli sınırlarını gerçekleştirme hayallerini hatırlatan Ayşe, “Bu yıl da Lozan Antlaşması’nın son bulacağı yıl. Bu değişim ve dönüşüm yılı. Bu yüzden de Demokratik Ulus projesine saldırılarını arttırıyorlar. Tayyip Erdoğan, Osmanlı hayallerini gerçekleştirmek istiyor. Aynı zamanda da misakı milli sınırlarına dönmek istiyor” ifadelerini kullandı. 
 
‘Önderlik Ortadoğu’daki sorunların çözümüdür’
 
Ayşe, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin Ortadoğu’daki tüm sorunların ve karmaşanın çözüm adresi olduğunu vurguladı. 
 
‘Tecridin ağırlaştırılması kadın iradesinin hedef alınmasıdır’
 
Kadınların toplumdaki rollerine de değinen Ayşe, bu yüzden Türkiye’de iktidar taarfından hedef alındıklarını söyledi. Ayşe, şunları belirtti: “Egemen devletler toplumu baskı altına almak ve Demokratik Ulus sistemini yok etmek istediklerinde öncelikle kadınları hedef alıyorlar. Özellikle Türk devleti Kuzey Kurdistan ile Kuzey ve Doğu Suriye’de öncelikle kadınları hedef alıyor. Çünkü kadınlar Önder Apo’nun fikirlerini sahipleniyor ve önemli bir role sahipler. Bu yüzden de tecridin ağırlaştırılması aynı zamanda kadın iradesinin hedef alınmasıdır. Çünkü toplumun köleleştirilmesi kadının köleleştirilmesi ile başladı, özgürleşmesi de kadının özgürleşmesi ile olur.”
 
Son olarak  PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki olarak özgürleşmesine değinen Ayşe, şöyle dedi: “Demokratik Ulus sistemi sadece bir ulusun özgürlüğünü esas almıyor. Bu evrensel bir sisteme dönüşmüş ve egemen sistemler  de buna savaş açıyor. Ancak Kuzey’in durumunun ve uluslararası kurumların AKP ve Suriye hükümetinin zihniyetine karşı sessizliğinin böyle devam etmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü Kurdistan’ın dört parçasında büyük bir mücadele verildi. Önder Apo’nun fikirlerine bağlılık geliştikçe Kürt sorunu çözülür ve Önderlik özgürleşir.” 
 
 
 
 

Etiketler:

Okumadan geçme!