Çeşme’de kanalizasyon suyu denize boşaltılıyor

  • 20:25 20 Nisan 2024
  • Ekoloji
İZMİR - Çeşme Ekoloji Platformu Çeşme’nin deniz kıyısındaki mahallelerinden Şifne’de İzmir Büyükşehir Belediyesinin kanalizasyon suyunu arıtmadan denize boşaltmasına karşı yurttaşları dayanışmaya çağırdı.
 
Çeşme Ekoloji Platformu İzmir’in Çeşme ilçesi deniz kıyısında bulunan Şifne Mahallesi'nde denize kanalizasyon suyunun akıtılmasını yazılı açıklama ile protesto etti. Kanalizasyon suyunun denize boşaltılmasının Marmara Denizinde olduğu gibi denizin ölmesine neden olacağına dikkat çekilen açıklamada yurttaşlar mücadeleye çağrıldı.
 
Denize kanalizasyon suyunun dökülmesine dur denmesi gerektiği ifade edilen açıklamada “Yıllardır bu dereye bırakılarak Ilıca Plajı’nın üç koy yan tarafındaki denize dökülen bu kanalizasyon, deniz yaşamını yok edecek çok ciddi bir tehlikedir. Tıpkı kanalizasyonun derin deşarj yoluyla, yıllar boyu Marmara Denizine dökülerek, Marmara’nın ölü bir denize dönüşmesinin acı tecrübesindeyken, hala Çeşme’de benzer hataların yerel ve büyükşehir belediye tarafından yapılıyor oluşunu kabul etmiyoruz. Denizler kanalizasyon atık havuzu değildir. Deniz yaşamı olmadan insan yaşamı olmayacağının bilincinde bu kanalizasyonun denize bırakılmasına son verilebilmesini sağlayacak ileri biyolojik arıtma tesisinin biran önce yapılmasını talep ediyoruz. Tüm duyarlı kamuoyunu, yaşam savunucularını, İzmir halkını ve özellikle Çeşme halkını bu çığlığın duyulması için dayanışmaya ve mücadeleye omuz vermeye çağırıyoruz” denildi.