Riha'dan Newroz çağrısı

  • 11:25 19 Mart 2024
  • Güncel
 
RIHA - Riha’da 23 Mart’ta kutlanacak Newroz’a katılım çağrısı yapan Newroz Tertip Komitesi Eşsözcüsü Ahmet Taş, “Zaman, tecridi kırıp önderliğiyle özgürce yaşama zamanıdır" dedi.
 
Riha (Urfa) Newroz Tertip Komitesi, 23 Mart Cumartesi günü 11 Nisan Stadyumu yanındaki alanda kutlanacak olan Riha Newrozu’na dair basın açıklaması düzenledi. Merkez Haliliye ilçesinde bulunan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) il örgütü binası önünde yapılan açıklamaya, DEM Parti Riha Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları Celaledin Erkmen ile Gülşen Özer’in yanı sıra, Riha Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, DEM Parti merkez ilçeler Karaköprü, Eyyübiye ve Haliliye belediye eşbaşkan adayları ve çok sayıda kişi katıldı.
 
"Rabe Newroz Hat! Şimdi özgürlük zamanı" yazılı pankartın açıldığı açıklamada konuşan komite eş sözcüsü Ahmet Taş, "Newroz, Mazlum Doğan’ın teslimiyetlerin başladığı bir dönemde Amed zindanında Demirci Kawa’dan devir aldığı örsü, bedeninde üç kibrit çöpüyle yaktığı Newroz ateşiyle çağdaşlaştırarak bizlere armağan etti. Kürt halkı, tarihin her anında egemenlere, sömürgecilere, işgalcilere ve soykırımcılara karşı büyük mücadeleler vermiştir” dedi.
 
‘Soykırıma karşı çıkma zamanıdır'
 
Ahmet, devamında Newroz’a dair şu bilgileri paylaştı: “Newroz’u DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DEM Parti Riha Milletvekilleri, büyükşehir ve ilçe eş başkanı adaylarımız ile sanatçılar Ozan Kazo ve JİNMA'nın katılımıyla düzenleyeceğiz. Demirci Kawa, Şeyh Sait, Seyid Rıza, Mazlum Doğan ve Sayın Abdullah Öcalan’dan aldığımız direniş ve özgürlük meşalesini büyüttüğümüz Newroz’a tüm halkımızı davet ediyoruz. Zaman, tecridi kırıp Önderliğiyle özgürce yaşama, Kürt ulusal birliğini sağlama, anadilinde kimliğine ve kültürüne sahip çıkma, işgale, sömürüye ve soykırıma karşı çıkma zamanıdır."
 
‘Barış için huzur için alanlarda olacağız'
 
Açıklamada konuşan DEM Parti Riha Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Celalettin Erkmen, "O günü 31 Mart’ı zafer günü ilan edeceğiz. Tüm ilçe belediyelerimizle birlikte halkın belediyesi haline getireceğiz" derken, bir diğer Eşbaşkan adayı Gülşen Özer, "Ayın 23’ünde barış için huzur için alanlarda olacağız" diye konuştu.