Halise Aksoy cezaevi çıkışında kitlesel karşılandı

  • 16:42 19 Nisan 2024
  • Güncel
 
AMED - İtirafçı Ümit Akbıyık’ın beyanlarıyla tutuklanan Halise Aksoy tahliye kararının verilmesinin ardından cezaevinden çıktı. Kitlesel şekilde karşılanan Halise Aksoy, "Arkadaşlarım özgür olmadan özgür hissetmeyeceğim" dedi.
 
HPG’li oğlu Agit İpek’in kemiklerinin bir kutu içerisinde kargoyla kendisine teslim edilen ve itirafçı Ümit Akbıyık’ın beyanlarıyla tutuklanan Halise Aksoy’un yargılandığı davanın 3’üncü duruşması Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde bu sabah görüldü. Mahkeme, Halise hakkında “kaçma şüphesi” olmadığı gerekçesiyle tahliye kararı vererek duruşmayı 18 Eylül’e erteledi. 
 
Sloganlarla karşılandı 
 
 
Cezaevinden tahliye edilen Halise Aksoy'u çıkışta ailesi, Özgürlük için Hukukçular Derneği(ÖHD) üyesi avukatlar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri, Rosa Kadın Derneği, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAF FED), Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY DER), İnsan Hakları Derneği (İHD), Barış Anneleri ve çok sayıda yurttaş karşıladı. "Jin, Jiyan azadî"  ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganları ile karşılanan Halise, hislerini," Arkadaşlarım özgür olmadan özgür hissetmeyeceğim. Onların da talebi unutulmamak" ifadeleriyle dile getirdi.