Bornova'da Her Yer Çocuk Derneği açıldı

  • 22:02 19 Nisan 2024
  • Güncel
İZMİR - Çocuk haklarını gündemde tutmak ve çocukların potansiyelini açışa çıkarmak için çalışmalar yapan Her Yer Çocuk Derneği, Bornova'da açıldı.
 
Çocukların potansiyelinin açığa çıkmasının önünü açmak ve çocuk haklarını gündemde tutmak için çalışmalar yapan Her Yer Çocuk Derneği, İzmir Bornova'da açıldı. Açılışa çok sayıda çocuk, aileleri ile birlikte katıldı.  
 
‘Çocukların da bu dünyada bir yeri olsun’
 
Açılışta konuşan dernek çalışanı Hatice Göz, çok küçük bir emekçi mahallesinde başlayan Her Yer Çocuk çalışmasının 8 yılda büyük bir çalışmaya dönüştüğünü söyledi. Çocuklardan yana bir çalışma yürüterek, geleceğin değil şimdinin çocuklarıyla yola çıktıklarını dile getiren Hatice, "Çocuklarla ilgili olan her şey politiktir. Pek çok çocukla birlikte büyüdük ve büyümeye devam ediyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalar tüm çocuklara ulaşsın istiyoruz. Bu yüzden çocuklarla depremi, barışı, toplumsal cinsiyeti, gece nasıl daha iyi uyuruz diye konuşuyoruz. Çocukların da bu dünyada yeri olsun istiyor ve tüm bunları birlikte deneyimlediğimiz için çocuklarla birlikte çalışıyor ve onların bir nesne değil özne olduğu düşüncesiyle hareket ediyoruz. Her Yer Çocuk, artık burada ve ne zaman kapımızı çalsanız burada olacak” dedi.
 
Konuşmaların ardından Wan halkının irade gaspına karşı yapılan eylemde gözaltına alınan ve ardından tutuklanan çocuk hakları aktivisti Sedanur Uğur’un Şakran Kadın Kapalı Cezaevinden gönderdiği mesaj okundu. 
 
Üniversitelerde kurulan çocuk hakları topluluklarında çalışmalar yürütenler ve çocukların yanı sıra açık mikrofonla konukların söz alması ile devam eden açılış müzik dinletisi ile sona erdi.