Diş hekimi Şeyma Biran’ı katleden faile müebbet hapis cezası!

  • 15:53 18 Mart 2024
  • Hukuk
 
İSTANBUL - Kadıköy’de 2022 yılında muayenehanesinde diş hekimi Şeyma Biran’ı katleden fail Ziya Ersoy’un yargılandığı davada mahkeme müebbet hapis cezası verdi. Bir diğer fail Abdullah Artut ise beraat etti.
 
Diş hekimi Şeyma Biran’ı, Kadıköy’deki muayenehanesinde kesici aletle katledilmesine ilişkin iki failin yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu fail Ziya Ersoy ile tutuksuz fail Abdullah Artut ve avukatları hazır bulundu.
 
Dosya savcısı, fail Ziya Ersoy'un olay yerine gitmeden önce kesici alet satın aldığını ve Şeyma’yı muayenehanesinde birçok yerinden kesici aletle katlettiğini ve Şeyma’nın çantasını da alarak olay yerinden kaçtığını belirtti.
 
Mütalaa hazırlandı
 
Mütalaasını sunan savcı, fail Ziya Ersoy’un “Bir suçu gizlemek, delillerini ortandan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla tasarlayarak kasten öldürme” ve “iş yerinde silahlı yağma” suçlarından cezalandırılması, diğer fail Abdullah Artut’un ise katletme eyleminden haberdar olduğuna ve suç delillerini gizlemek kastıyla hareket ettiğine ilişkin “kesin ve inandırıcı delil bulamadığı” gerekçesiyle beraat talebinde bulundu.
 
Müebbet hapis cezası
 
Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, fail Ziya Ersoy’un “Bir suçu gizlemek, delillerini ortandan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.
 
Faile beraat!
 
Cezada “indirim” uygulamayan mahkeme, ayrıca “İş yerinde silahlı yağma” suçundan da 11 yıl hapis cezası verdiği fail Ziya Ersoy’un tutukluluk halinin devamına hükmetti. Diğer fail Abdullah Artut’un da “üzerine atılı suçu işlediği sabit olmadığı” gerekçesiyle beraatine karar verildi.
 
Ne olmuştu?
 
Diş hekimi Şeyma Biran, 21 Mayıs 2022 tarihinde Kadıköy’deki muayenehanesinde kesici aletlerle katledilmiş halde bulunmuştu. Şeyma’dan haber alamayan yakınları polise haber vermesi üzerine yapılan kontrolde, muayenehanesinde kesici aletle katledildiği belirlenmişti. Fail Ziya Ersoy, 24 Mayıs 2022 tarihinde Kadıköy’deki ikamet adresinde gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.