Tecavüz ve şantaj davası ertelendi

  • 15:36 10 Mayıs 2024
  • Hukuk
 
ÎDIR - Îdir’de bir çocuğa tecavüz edip şantaj uygulayan ve "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan yargılanan 6 failin ilk kez hakim karşısına çıktığı duruşmada, tutukluluk halinin devamı kararı verildi. 
 
Îdir’de (Iğdır) geçtiğimiz yıl bir çocuğu tecavüz ve şantaja maruz bırakan failler Ferhat Angay, Onur Begeç, Vedat Giden, Boran Yıldız, Murat Altun ve Alican Begeç hakkında  “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan açılan davanın ilk duruşması görüldü. Iğdır 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu failler, adli kontrolle serbest bırakılan Ferhat Angay, çocuğun avukatı ve ailesi hazır bulundu. Çocuk ise koruma altında olduğu kentten Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katılarak pedagog eşliğinde savunması alındı. İnsan Hakları Derneği (İHD) Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) ise izleyici olarak duruşmaya katıldı. Gazeteciler ve çocuğun akrabaları ise duruşmaya alınmadı.
 
Faillerden şikayetçi
 
Kimlik tespitinin ardından fail Boran Yıldız hakkında "yakalama kararı" çıkarılması talep edildi. Ardından ifade veren çocuk, daha önce savcılıkta verdiği ifadelerini tekrarlayarak faillerden şikayetçi olduğunu bildirdi. Devamında savunma yapan failler ise dosyanın ilk aşamasındaki ifadelerini tekrarlayarak, böylesi bir suçu işlemediklerini iddia ederek tahliyelerini istedi. 
 
Tanık olarak dinlenen çocuğun ağabeyi ise faillerden şikayetçi olduğunu söyledi. 
 
Duruşma ertelendi
 
Verilen aranın ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, dosyada 3 yeni tanığın dinlenmesine, tutuksuz yargılanan Ferhat Angay hakkında adli kontrol tedbirinin devamına ve tutuklu 4 failin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 12 Haziran'a erteledi.