Umut Sergisi'ne yoğun ilgi

  • 14:14 6 Mart 2024
  • Kültür Sanat
 
İSTANBUL - TJA, HDK ve DEM Parti Kadın Meclisleri’nin tutsak kadınların çizimlerinden oluşan “Direnişimiz Elden Ele Tutsak Kadınlardan Resim Sergisi” başlıklı  “Umut Sergisi’ne” yoğun ilgi gösterildi. 
 
Tevgera Jinên Azad (TJA), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne giderken Beyoğlu’nda bulunan Mezopotamya Kültür Merkezi’nde (NÇM) binasında, “Direnişimiz Elden Ele Tutsak Kadınlardan Resim Sergisi” başlıklı, tutsak kadınların çizimlerinden oluşan “Umut Sergisi” gerçekleştirdi.
 
Kadınlar açılışta buluştu
 
Sabah erken saatlerde yapılan serginin açılışına, DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Meral Danış Beştaş, DEM Parti İstanbul Milletvekilleri Özgül Saki ile Çiçek Otlu, DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz, TJA aktivistleri, HDK Eşsözcüsü Esengül Demir, NÇM sanatçıları ve çok sayıda kadın katıldı. Ardından kadınlar, tutsakların çizimlerinden oluşan sergiyi büyük bir ilgi ile gezdi.
 
İçeride dışarıda direniş…
 
Açılışta konuşma yapan DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Meral Danış Beştaş, “Umut Sergisi’ni hep beraber gezdik. Çok büyük bir emek, büyük bir sanatsal güç ve özgürlük duygusu var. Çizimleri yapan tutsak kadınlar sadece fiziksel özgürlüklerinden yoksun. Duvarlar aramızda görünmez olmuş. Biz kadınlar olarak ister içeride, ister dışarıda, nerede olursak olalım özgürlük mücadelesi direncimizi asla yitirmedik, yitirmeyeceğiz. Cezaevlerinde aylardır açlık grevleri devam ediyor. Tutsaklar tüm olumsuz koşullara rağmen sadece bedenleriyle büyük bir direniş yürütüyor. Bu direnişi gösteren bütün siyasi tutsaklara selam gönderiyoruz” diye belirtti.
 
Kadınlardan yoğun ilgi
 
Daha sonra her kesimden çok sayıda kadın, sergiye gelerek tutsak kadınların çalışmalarını büyük bir hayranlıkla izledi.
 
Sergi, akşam saat 18.00’e kadar ziyaretçilere açık olacak.