Hediye Kalkan'dan ‘Jin Jiyan Azadî’ klibi

  • 11:43 8 Mart 2024
  • Kültür Sanat
 
İSTANBUL - MKM sanatçısı Dengbej Hediye Kalkan, 8 Mart’a özel kadın mücadelesinden beslenerek hazırladığı “Jin Jiyan Azadî” isimli klip dijital platformlarda yayınlandı.
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Kürt kadınlar bir yandan mücadele yürütürken, bir yandan da kültürel ve sanatsal çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalardan biri de Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) sanatçısı Dengbej Hediye Kalkan’ın “Jin Jiyan Azadî” isimli stranı oldu.
 
Kadın mücadelesinden beslendi
 
Dengbej Hediye, KOM Müzik etiketiyle 8 Mart özelinde hazırladığı stranında kendisinden yola çıkarak ve kadın mücadelesinden beslenerek hazırladığı ilk stüdyo çalışması olma özelliğini de taşıyor. Dijital platformda yayınlanan Dengbej Hediye’nin klibi, kısa sürede büyük bir ilgi gördü.
 
Hediye Kalkan kimdir?
 
1989 yılında Riha’nın (Urfa) Wêranşar (Viranşehir) ilçesinde, Karacadağ’ın Karınca Köyü’nde doğan Dengbej Hediye, Kürt kültürü ve sanatına olan ilgisini ilk olarak dengbêjî okumalarla yansıtmaya başladı. Aynı zamanda çaldığı enstrümanlarla seslendirdiği eserlere de eşlik eden Dengbej Hediye, müzikal çalışmalarını NÇM bünyesinde sürdürmeye devam ediyor.